Acasă COVID-19 UN ORAȘ DIN MAREA BRITANIE IA MĂSURI PENTRU A TESTA ÎNTREAGA POPULAȚIE...

UN ORAȘ DIN MAREA BRITANIE IA MĂSURI PENTRU A TESTA ÎNTREAGA POPULAȚIE PENTRU CORONAVIRUS

74
0
Testele de salivă pentru coronavirus ar fi mai ușor de realizat decât testele de tampon (în imagine) Getty Images / iStock

Un oraș din Marea Britanie urmează să înceapă testarea a mii de oameni pentru coronavirus, în fiecare săptămână, folosind probe de salivă. Acest mod de detectare a virusului este ușor de realizat, ieftin și rapid. Dacă procesul din Southampton are succes, atunci întreaga populație a orașului, de 250.000 de oameni, va fi testată în fiecare săptămână, pentru a vedea dacă acest lucru poate opri rapid răspândirea virusului.

„Ni s-a spus că există aspecte insolubile, dar au fost rezolvate”, spune Keith Godfrey din cadrul Universității din Southampton, care ajută la organizarea acestui proces. „Guvernul este cu siguranță implicat în rezolvarea acestei situații”, continuă ea.

Testarea săptămânală a întregii populații a unei țări, indiferent dacă oamenii au simptome sau nu, ar putea duce la încetarea rapidă a focarelor de coronavirus, beneficiile economice rezultate depășind cu mult costurile testării în masă. Avocații acestui proces sunt Julian Peto din cadrul Școlii din Londra de Igienă & Medicină Tropicală și economistul Paul Romer din SUA.

Pe data de 10 aprilie 2020, o scrisoare deschisă către politicienii din Marea Britanie și consilieri științifici, semnată de către Godfrey, Peto, Romer și alte treizeci și unu de persoane, au solicitat testarea universală săptămânală, într-un oraș mic. Schema Southampton este un prim pas în acest sens.

Studiul inițial din Southampton va începe cu medicii și membrii gospodăriilor lor și va fi extins pentru a include lucrătorii consiliului, personalul universitar și studenții, cu peste 10.000 de teste efectuate, în fiecare săptămână.

Se va analiza dacă testarea salivei și prelevarea probelor din nas și gât funcționează eficient, aceasta fiind metodă folosită în prezent, pentru testarea coronavirusului. Luarea probelor este dificilă, neplăcută și nesigură, producând multe rezultate fals negative. Dimpotrivă, furnizarea unei mostre de salivă este destul de ușoară. Oamenii pot face acest lucru acasă și pot trimite probe pentru testare. Unele dintre studiile nepublicate, care tratează acest subiect, sugerează că testarea salivei este mai fiabilă decât metodele curente de testare a Covid 19.

Ar fi mult mai simplu și eficient ca acest model de testare să aibă rezultate bune. De exemplu, copiii care merg la școală pot fi testați săptămânal. „În acest fel, am avea un test care ar fi acceptabil pentru copii”, spune Godfrey.

De asemenea, studiul utilizează o metodă de detectare a virusului numită RT-LAMP, care este mult mai rapidă și mai ieftină decât metoda Testul în Timp Real (PCR) standard. Aceasta implică puțin mai mult decât adăugarea unei probe la un tub limpede, conținând substanțele chimice necesare. Acesta se pune într-o baie de apă pentru a se încălzi și a vedea dacă își schimbă culoarea.

„Nu aveți nevoie de personal înalt calificat”, spune Peto. „Oricine poate lipi ceva, într-o baie de apă”, continuă el.

Lucrând cu Serviciul Național de Sănătate, consiliul local și universitate, Godfrey și colegii săi au dezvoltat și kituri de colectare a salivei la domiciliu, modalități de a le aduce la și de la oameni, precum și sisteme IT pentru a le spune oamenilor rezultatele lor prin mesaje text. De asemenea, procesul este integrat cu sistemul de urmărire a contactelor din Marea Britanie.

Peto a spus că ideea testării în masă a fost respinsă, fiind de neînțeles. Dar, între 14 și 24 mai 2020, China a testat 9 milioane de oameni în Wuhan. Testele au identificat aproximativ 300 de persoane cu infecții asimptomatice, ajutând la prevenirea reapariției Covid-19 în aceea zonă.

„Cu siguranță este o opțiune demnă de explorat”, spune Clare Turnbull din cadrul Institutului de Cercetări în Oncologie din Marea Britanie. Ea, Peto și alții au publicat în luna iunie o analiză care sugerează că testarea săptămânală a unei populații, împreună cu urmărirea contactelor și carantina strictă a gospodăriilor în care persoanele sunt infectate, ar putea opri transmiterea infecției, în câteva săptămâni. Dar, ,,singurul mod de a confirma acest lucru este să încercați”, spune Turnbull.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.