Acasă Cultură DOVEZI ALE SACRIFICĂRILOR UMANE DIN ANTICHITATE

DOVEZI ALE SACRIFICĂRILOR UMANE DIN ANTICHITATE

216
0
Schelet fără cap, îngenuncheat, găsit într-o groapă datând din Antichitate, în provincia Henan, China. (Imagine: © Xinhua / Alamy Stock Photo)

Cu mii de ani în urmă, în China Antică, un ritual de decapitare a lăsat drept dovadă rămășițele fără cap ale unei persoane, în genunchi, pe fundul unei gropi.

Cercetătorii au descoperit recent scheletul, încă îngenuncheat,pe un teren situate în provincia Chineză, Henan. Aceștia au estimat faptul că persoana a fost sacrificată în jurul perioadei târzii a dinastiei Shang, respectiv între1600 î.Hr. și până la 1046 î.Hr., a raportat agenția chineză de știri, Xinhua Net, în data de 16 aprilie.

Scheletul era îndreptat cu fața spre nord, având mâinile încrucișate și fixate pe piept, a declarat Xinhua Net.

În anul 2019, arheologii au început să sape în zona Chaizhuang, care se crede că s-ar extinde pe aproximativ 0,2 kilometri pătrați. Până în prezent, aproape 6.000 de metri pătrați au fost excavați, dezvăluind resturi de artificii, artefacte sculptate în scoici și pietre prețioase,obiecte din lut și oase, precum și structuri mari, cum sunt drumuri, fântâni și case.

Descoperirile arheologice anterioare indică faptul că ritual care vizează sacrificiul uman a fost un lucru comun în China, în perioada dinastiei Shang. Peste 13.000 de persoane au fost sacrificate în capitala Shang Yinxu, pe o perioadă de aproximativ 200 de ani, iar, uneori, zeci de persoane au fost sacrificate în același timp.Informațiile au fost transmise anterior prin intermediul website-ul Science Live . Astfel, a existat un caz unde cel puțin 339 de cadavre au fost găsite într-o singură groapă comună.

Detalii despre sacrificările umane din aceea perioadă au fost imortalizate sub formă de sculpturi, realizate pe artefacte. Erau astfel sculptate pe bucăți plate de os, provenite de la animale sau,în unele cazuri, pe bucăți de coajă de broască țestoasă, reprezentând chiar primele dovezi despre scriere în China. Ulterior sculptării întrebărilor în oracolul oaselor, acestea erau încălzite cu bețișoare metalice, până crăpau. Astfel, oracolul putea interpreta tiparele din fisuri, pentru a găsi răspunsuri la întrebările lor, relatează British Library.

Unul dintre osemintele, provenind din Chaizhuang, avea inscripționată o hieroglifă, „Kan”, pe care cercetătorii au recunoscut-o dintr-o altă locație, din Yinx. Potrivit site-ului de știri China News, acest însemn descrie o metodă de plasare a oamenilor și animalelor într-o groapă, într-o poziție verticală, în timp ce sunt pregătite pentru sacrificare, făcând trimitere la nou schelet decapitat descoperit.

Cele mai multe schelete legate ritual antic din China au fost găsite în poziție culcată, în morminte. Descoperirea unei victime îngenuncheate, în combinație cu existența unei hieroglife inscripționate, care descrie plasarea verticală a sacrificării, sugerează faptul că această postură a reprezentat, cel mai probabil, o metodă des utilizată în China Antică, mult mai des decât se credea anterior, susțin reprezentanții agenției chineze de știri, China Daily.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.