Acasă Sănătate NAȘTEREA PREMATURĂ DUCE LA O VULNERABILITATE PE TERMEN LUNG A BOLILOR DE...

NAȘTEREA PREMATURĂ DUCE LA O VULNERABILITATE PE TERMEN LUNG A BOLILOR DE INIMĂ

67
0

Un studiu a constatat faptul că persoanele care s-au născut prematur pot avea inimi mai puțin eficiente, acestea necesitând o recuperare îndelungată după un efort fizic. Acest lucru poate ajuta la explicarea incidenței crescute a bolilor cardiovasculare în rândul persoanelor născute prematur.

„Explicația cea mai probabilă este perturbarea dezvoltării normale, deoarece nașterea prematură are loc într-o perioada crucială pentru dezvoltarea inimii și a sistemului vascular, care ar avea loc în mod normal în interiorul uterului în timpul celui de-al treilea trimestru”, a declarat Adam Lewandowski de la Universitatea din Oxford.

Împreună cu echipa sa au studiat 47 de adulți cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care s-au născut prematur, într-o perioadă a sarcinii cuprinsă între 32 și 36 de săptămâni, perioadă în care 84% dintre copii sunt născuți prematur și 54 de adulți născuți la termen, la aproximativ 40 de săptămâni.

Aceștia au analizat ritmul cardiac și respirator al participanților înainte, în timpul și după exercitarea intensă, la un aparat de ciclism. Consumul maxim de oxigen în timpul exercițiilor fizice, un indicator cheie al capacității cardiace și pulmonare, a scăzut în medie cu 16% la persoanele născute prematur, comparativ cu cele care s-au născut la termen.

La două minute după terminarea efortului fizic, ritmul cardiac s-a stabilizat cu 19%, preponderent în grupul de persoane născute la termen, față de cel al persoanelor născute prematur.

Lewandowski subliniază faptul că, absorbția redusă de oxigen și recuperarea mai lentă a ritmului cardiac, reprezintă factori de risc în bolile cardiovasculare.

Mary Jane Black de la Universitatea Monash din Australia, a menționat că ,,acest studiu va ajuta specialiștii să înțeleagă faptul că inimile persoanelor adulte (născut prematur), chiar și cele născute doar la câteva săptămâni mai devreme, sunt anormale în comparație cu inimile persoanelor născute la termen”.

Sailesh Kotecha de la Cardiff University din Marea Britanie, a declarat că, acest studiu se poate adaugă la lista rezultatelor pe termen lung pentru nașterile premature, menționând, de asemenea, că va fi important să se analizeze în detaliu și funcția pulmonară, pentru a vedea dacă aceste rezultate s-au datorat mai mult din cauza afecțiunilor pulmonare sau inimilor afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.