Acasă COVID-19 EFICIENȚA VACCINULUI MODERNA ÎMPOTRIVA NOILOR MUTAȚII

EFICIENȚA VACCINULUI MODERNA ÎMPOTRIVA NOILOR MUTAȚII

100
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Compania Moderna a declarat faptul că vaccinul dezvoltat pentru a combate virusul SARS-CoV-2 este eficient împotriva tuturor mutațiilor emergente ale virusului care au fost detectate până în prezent.

Mutația include noua tulpină detectată, pentru prima dată, în sud-estul Angliei, despre care oamenii de știință susțin faptul că prezintă o transmisibilitate și o rată de mortalitate mai mare decât tulpina precedentă.

Reprezentații companiei Moderna au declarat că, în urma testelor de laborator, s-a constatat faptul că vaccinarea a produs anticorpi, care vor putea neutraliza toate tulpinile cheie emergente, inclusiv pe cele apărute în sudul Africii.

Deși a existat o reducere de șase ori a cantității de anticorpi neutralizanți, produși împotriva mutației din Africa de Sud, nivelurile de anticorpi au rămas peste cele minime recomandate, a declarat un reprezentant al companiei Moderna.

„În timp ce încercăm să învingem virusul SARS-CoV-2, care a creat o pandemie la nivel mondial, credem că este imperativ să fim proactivi. Aceste noi date sunt încurajatoare și ne întăresc încrederea în vaccinul Moderna care ar trebui să aibă un efect protector chiar și împotriva acestor noi mutații detectate”, a declarat Stéphane Bancel, directorul executiv din cadrul companiei Moderna.

De asemenea, compania de biotehnologie a demarat un nou studiu clinic, în cadrul căruia se va testa un vaccin ce va putea fi administrat ca o doză suplimentară (mRNA-1273). Cercetătorii vor studia capacitatea de creștere a nivelurilor de anticorpi împotriva tulpinilor emergente, dincolo de seria de vaccinări primare existente.

„Dintr-o abundență de precauție și pentru valorificarea flexibilității platformei noastre de ARNm, am început să dezvoltăm o doză suplimentară împotriva mutației identificate, pentru prima dată, în Africa de Sud. Testarea clinică a acestei doze suplimentare are ca scop determinarea necesității stimulării suplimentare a anticorpilor împotriva acestei tulpini și viitoarelor mutații”, a adăugat Bancel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.