Acasă COVID-19 LEGĂTURA DINTRE CORONAVIRUS ȘI ALERGII

LEGĂTURA DINTRE CORONAVIRUS ȘI ALERGII

943
0

Oamenii de știință irlandezi întreprind un nou proiect de cercetare pentru a evalua dacă bebelușii născuți în timpul izolării provocate de pandemia de coronavirus sunt mai susceptibili să dezvolte alergii.

Studiul a reunit experți din cadrul Colegiului Regal de Chirurgi din Irlanda (RCSI) și Spitalul Copiilor din Temple Street.

Aceștia au vrut să vadă dacă ratele mai mici de infecții virale și calitatea îmbunătățită a aerului, experimentate în timpul izolării, vor conduce la condiții alergice mai mult sau mai puțin obișnuite, la copiii născuți în familii care trăiesc în concordanță cu distanțarea și izolarea socială.

Cercetările au fost efectuate de oamenii de știință clinicieni din cadrul spitalului din Temple Street și din cadrul departamentului de pediatrie al RCSI.

Jonathan Hourihane, profesor de pediatrie în cadrul RCSI – Universitatea de Medicină și Științe pentru Sănătate, conduce studiul.

„Izolarea socială prezintă o oportunitate științifică, unică, de a examina originile timpurii ale bolilor, deseori pe toată durata vieții, probleme care constituie o povară socială și socială majoră în Irlanda și în alte țări dezvoltate”, a declarat el.

În ultimii 30 de ani, bolile alergice precum eczema, astmul, febra și alergiile alimentare au devenit mai frecvente. Oamenii de știință cred că acesta este rezultatul scăderii expunerii la infecții, datorită familiilor cu un număr de membrii mai scăzut, introducerii imunizărilor eficiente împotriva celor mai grave infecții și atenția oamenilor asupra igienei.

De asemenea, poluarea aerului este menționată ca factor în prevalența crescută a alergiilor.

Universitatea Johns Hopkins © PA Graphics

Prof. Hourihane a adăugat: „După naștere, sistemul imunitar al unui bebeluș se concentrează pe toate noile provocări pe care le aduce viața în afara pântecului, inclusiv combaterea infecțiilor și imunizarea”.

„Vrem să vedem copiii jucându-se pe podea, să se murdărească și să fie expuși multor oameni, în diverse medii. Rezultatul este, de obicei, un sistem imunitar mai puternic, legat de o populație sănătoasă de bacterii intestinale, numită microbiom.”

„Se pare că în timpul izolării sociale din Irlanda s-a redus numărul cazurilor de alte infecții virale, care circulă, de obicei, în comunitate.”

„Am văzut mai puțin de jumătate din numărul obișnuit de oameni prezenți la secțiile de urgență pediatrică, iar, în această perioadă, ratele de gripă sezonieră și alte virusuri respiratorii superioare din primăvară par a fi mult mai mici decât de obicei”.

Studiul va implica 1.000 de copii născuți în Irlanda, între lunile martie și mai, ale anului 2020.

De asemenea, părinții copiilor născuți în acest interval de timp, în Spitalul Rotunda din Dublin și Spitalul Universitar „Femeile și sugarii” Coombe, vor fi invitați să participe.

Studiul a primit finanțare de la Fundația Temple Street și Fundația Clemens Von Pirquet, o organizație de caritate europeană pentru alergii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.