Acasă Planeta Pământ REFACEREA POPULAȚIEI DE BALENE CU ÎNOTĂTOARE DIN ANTARCTICA

REFACEREA POPULAȚIEI DE BALENE CU ÎNOTĂTOARE DIN ANTARCTICA

61
0
(c) Dan Beecham

Cercetătorii au observat grupuri mari de balene cu înotătoare (Balaenoptera physalus quoyi) în Antarctica pentru prima dată de când a intrat în vigoare un moratoriu privind vânătoarea comercială de balene în anul 1986.

Balenele cu înotătoare sunt a doua cea mai mare specie de balene din lume, acestea ajungând la lungimi de 22 de metri și cântărind 70 de tone. Din cauza faptului că au fost vânate intens în secolul al XX-lea, numărul lor a scăzut dramatic în Antarctica.

Vânătoarea de balene în emisfera sudică a fost interzisă începând cu anul 1976. Deși au existat observări anecdotice ale balenelor din zona Antarcticii de-a lungul timpul, nu a fost realizat niciun studiu major în care să se evalueze numărul acestora.

În anul 2018, Helena Herr din cadrul Universității din Hamburg, Germania, a călătorit în Marea Weddell din Antarctica cu ajutorul spărgătorul uide gheață Polarstern.

Folosind un elicopter, cercetătorii au cercetat o suprafață de 3251 de kilometri de ocean în perioada aprilie 2018 – martie 2019. Echipa a numărat 100 de grupuri de balene cu înotătoare, care erau formate din până la patru balene și opt grupuri neobișnuit de mari, formate din până la 150 de balene care se hrăneau împreună.

Herr și colegii ei estimează că în zonă există aproximativ 8000 de balene cu înotătoare.

Ea a declarat faptul că refacerea populației acestor balene este, în cele din urmă, o veste bună. „Totuși, nu ar trebui să uităm că schimbările climatice continuă să fie o amenințare”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.