Acasă Planeta Pământ FOTOGRAFIILE UNOR MEDUZE AU DEZVĂLUIT NOI INFORMAȚII DESPRE NEVERTEBRATE

FOTOGRAFIILE UNOR MEDUZE AU DEZVĂLUIT NOI INFORMAȚII DESPRE NEVERTEBRATE

84
0
(c) Jan Schlegel

Aceste fotografii uimitoare au surprins intriga unuia dintre cele mai enigmatice grupuri de animale din lume: meduzele. Ele fac parte din noul proiect al fotografului Jan Schlegel, Of Aliens, Mermaids and Meduses, dedicat acestor creaturi marine preistorice.

(c) Jan Schlegel

Se crede că meduzele au existat de 500 până la 700 de milioane de ani și, în ciuda lipsei de sânge, oase și chiar creier, sunt remarcabil de complexe. Unele meduze sunt chiar capabile de fapte precum resetarea ciclului lor de viață, cum este cazul speciei Turritopsis dohrnii (cunoscută și sub numele de meduză nemuritoare).

(c) Jan Schlegel

Calitățile misterioase ale acestor nevertebrate l-au determinat pe Schlegel să le aleagă ca mijloc de a inspira creativitatea și de a stimula imaginația. „Am urmărit mișcările unei meduze de apă rece (Aurelia Aurita) într-un rezervor timp de mai multe zile și mi-am dat seama că este absolut fantastic”, a declarat Schlegel.

(c) Jan Schlegel

Schlegel a realizat aceste fotografii ale diferitelor specii de meduze în cadrul laboratorului de meduze din Acvariul Two Oceans din Cape Town, Africa de Sud. El a realizat imprimeurile fotografice folosind un proces numit tipărire cu platină, prin care emulsia de sare de platină este încorporată în fibrele de hârtie. Imaginile sunt disponibile în ediție limitată – imprimeuri de platină realizate manual de Schlegel.

(c) Jan Schlegel

Seria de imagini de mai sus prezintă speciile de meduze Rhizostoma luteum (și un pește care a intrat în cadru), Phyllorhiza punctata și Aurelia coerulea. Seria de imagini de mai jos prezintă Chrysaora melanaster, Catostylus azani și Cassiopea xamachana.

(c) Jan Schlegel

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.