Acasă Știri LANSAREA NOULUI PROCESOR APPLE M2

LANSAREA NOULUI PROCESOR APPLE M2

82
0
(c) Apple

Compania Apple a anunțat lansarea procesorului M2 la exact doi ani după predecesorul său, Apple M1. Directorii companiei și managerii de produs au prezentat detalii despre noul cip în timpul conferinței anuale pentru dezvoltatori.

Deși M2 este o îmbunătățire în multe privințe față de modelul M1, acesta nu este menit să depășească în performanță modelele M1 Pro, M1 Max sau M1 Ultra de ultimă generație, implementate în cadrul diapozitivelor MacBook Pro și Mac Studio.

La fel ca predecesorul său, M2 are opt nuclee CPU: patru nuclee de înaltă performanță și patru nuclee de putere redusă. Reprezentanții companiei Apple au declarat faptul că procesorul va fi cu aproximativ 18% mai rapid decât modelul M1. De asemenea, numărul de nuclee GPU a crescut de la 8 la 10, procesorul oferind o creștere a performanței video cu 35%. Totuși, ca și în cazul modelului M1, este posibil să existe mai multe versiuni ale cipului M2 care sunt livrate cu un număr diferit de nuclee GPU.

Reprezentanții companiei Apple au declarat faptul că procesorul M2 include 20 de miliarde de tranzistori, aceasta fiind o creștere cu 25% față de modelul M1 și dispune de o lățime de bandă de memorie de 100 GB/s. La fel ca și modelul M1, procesorul este construit pe un proces de fabricație de 5 nm. De asemenea, cipul va suporta până la 24 GB de memorie, aceasta fiind o capacitate mai mare față de limita de 16 GB a modelului M1.

Oficialii companiei au adăugat faptul că procesorul M2 are un Neural Engine care rulează cu 40% mai rapid decât versiunea prezentă pe M1, H.264 și suport pentru decodare hardware HEVC la rezoluții de până la 8K, un motor video ProRes care poate reda mai multe fluxuri video 4K și 8K la în același timp și un procesor de semnal de imagine (ISP) îmbunătățit, care ar trebui să îmbunătățească reducerea zgomotului pentru camera web. Cu toate acestea, la fel ca M1, procesorul M2 poate gestiona doar un total de două afișaje: ecranul intern al laptopului, dacă cipul este folosit într-un laptop, plus un monitor extern cu o rezoluție de până la 6K. Pentru rularea mai multor monitoare va fi  nevoie de un SoC din gamele Pro, Max sau Ultra.

Primele Mac-uri care vor fi livrate cu cipul M2 sunt MacBook Air 2022, care are un nou design, și noul MacBook Pro de 13 inchi, care folosește același design ca și versiunea cu procesor M1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.