Acasă Știri SUMMITUL COP15 PENTRU BIODIVERSITATE VA FI AMÂNAT PENTRU A PATRA OARĂ

SUMMITUL COP15 PENTRU BIODIVERSITATE VA FI AMÂNAT PENTRU A PATRA OARĂ

52
0
(c) Xinhua/Shutterstock

Conform unor surse, un summit al Națiunilor Unite, creat pentru a conveni asupra unui nou acord global pentru oprirea declinului biodiversității și a distrugerii naturii va fi amânat pentru a patra oară.

O persoană de rang înalt din cadrul ONU a declarat faptul că această conferință, care este denumită COP15 și care urma să aibă loc în Kunming, China, în lunile aprilie și mai 2022, va avea loc la sfârșitul lunii august. Deși întârzierile anterioare au fost puse pe seama pandemiei de covid-19, în ultimii 2 ani au mai avut loc întâlniri majore similare privind schimbările climatice.

Cea mai recentă amânare înseamnă că COP15 va avea loc cu aproape doi ani mai târziu decât era programată inițial. Deși un anunț oficial nu a fost încă făcut, acesta este probabil să vină după reluarea negocierilor de la Geneva, Elveția, care vor avea loc în data de 14 martie.

Un purtător de cuvânt al secretariatului Convenției asupra Diversității Biologice, organismul ONU din spatele summitului COP15, a declarat: „În cadrul ultimei întâlniri, Biroul COP (conferința părților) a discutat mutarea Conferinței ONU pentru biodiversitate în al treilea trimestru. Cu toate acestea, decizia oficială în acest sens nu a fost încă luată.”

Una dintre părțile cheie ale acordului în curs de negociere, cunoscută sub numele de Cadrul pentru biodiversitate post-2020, este obiectivul de a transforma 30% din pământul și mările planetei în zone protejate până în anul 2030. Alte probleme includ integritatea ecologică a acelor zone și subvențiile agricole, care sunt un factor cheie al pierderii biodiversității.

Deși economiștii și conservatorii consideră un nou acord global privind biodiversitatea ca fiind esențial, lumea are un istoric nu tocmai bun în acest domeniu. Niciunul dintre cele 20 de obiective pe care guvernele le-au stabilit în anul 2010 pentru anul 2020, inclusiv reducerea la jumătate a ratei cu care se pierd habitatele naturale, nu a fost îndeplinit pe deplin.

Sue Lieberman din cadrul Wildlife Conservation Society, o organizație non-profit din SUA, a declarat: „Deși este regretabil că summitul COP15 nu va avea loc până la sfârșitul lunii august, suntem de acord cu multe guverne că astfel de negocieri nu pot fi productive atunci când se desfășoară prin mijloace virtuale. Sperăm că amânarea va oferi guvernelor suficient timp pentru a adopta un cadru global puternic și semnificativ în ceea ce privește biodiversitatea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.