Acasă IA și VR DEZVOLTAREA UNUI NOU SISTEM PE BAZĂ DE REALITATE VIRTUALĂ

DEZVOLTAREA UNUI NOU SISTEM PE BAZĂ DE REALITATE VIRTUALĂ

75
0
(c) Stock-Asso/Shutterstock

Un „robot telefonic” pe bază de realitate virtuală (VR) poate înregistra schimbări în mediul din jurul unei persoane în timp ce aceasta este scufundată în lumi virtuale și le poate reda mai târziu.

În locurile de muncă ale viitorului, oamenii ar putea fi nevoiți să se concentreze asupra sarcinilor din medii virtuale, astfel devenind indisponibili pentru comunicarea în timp real cu alți colegi.

„Provocarea este aceea de a crea o realitate în care să putem vorbi în continuare natural, chiar dacă cealaltă persoană ar putea, chiar în acel moment, să nu fie disponibilă” a declarat Andreas Fender din cadrul ETH Zürich din Elveția.

El și Christian Holz, tot din cadrul ETH Zürich, au dezvoltat un sistem numit AsyncReality, care înregistrează evenimentele din lumea reală și le redă virtual la un moment ulterior.

Acesta folosește patru camere de percepție a adâncimii, care pot estima distanța la care se află un obiect și pot reconstrui camera în 3D. În timp ce angajatul se află în „modul de focalizare”, sistemul înregistrează schimbările din mediu și detectează evenimente care sunt legate între ele în mod cauzal, astfel încât acestea să poată fi redate mai târziu.

Fender și Holz au prezentat lucrările în cadrul Conferinței privind factorii umani în sistemele de calcul din New Orleans, Louisiana, în data de 2 mai.

Într-un scenariu, un coleg intră în biroul unui angajat în timp ce acesta lucrează într-un mediu VR, așa că el lasă un obiect pe masa lui și înregistrează un mesaj. Atunci când angajatul își termină sarcina virtuală, el poate vedea și ridica obiectul în spațiul virtual pentru a observa modul în care acesta a ajuns acolo și mesajul lăsat pentru el.

Fender a declarat că deși acesta este un exemplu de bază, sistemul poate fi util în cazul unor scenarii mai complexe. „Acesta ar putea fi util și atunci când cineva nu este deloc la birou, dar lucrează de la distanță”, a adăugat el.

„Sistemul general este cu adevărat interesant, deoarece este o extensie logică a sistemelor de răspuns cu înregistrare și reluare. Pe lângă reluarea vizitelor colegilor, AsyncReality ar putea recrea și alte evenimente, precum o sesiune de brainstorming. Oamenii ar putea observa nu numai să observe informațiile de pe tablă, ci și modul în care acestea au fost notate. De asemenea, sistemul ar putea fi util pentru persoanele care lucrează la proceduri complexe, în domenii precum medicină sau producție, astfel încât acestea să poată relua ceea ce se întâmplă atunci când trebuie să iasă din cameră. Totuși, nevoia de a înregistra în mod constant mediile de lucru ar putea conduce la preocupări legate de confidențialitate”, a declarat Anthony Steed din cadrul Colegiului Universitar din Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.