Acasă Gadget-uri APLICAȚIA CARE POATE CREȘTE LUMINOZITATEA ECRANELOR MACBOOK PRO LA 1000 DE NIȚI

APLICAȚIA CARE POATE CREȘTE LUMINOZITATEA ECRANELOR MACBOOK PRO LA 1000 DE NIȚI

79
0
(c) Samuel Axon

Dezvoltatorii Jordi Bruin și Ben Harraway au lansat o aplicație numită Vivid, care permite noilor modele Apple MacBook Pro și Pro Display XDR să atingă o luminozitate dublă la nivel de sistem, ceva ce anterior nu era posibil.

Reprezentanții companiei Apple au declarat faptul că noul afișaj MiniLED al laptopului MacBook Pro de 14 și 16 inci poate atinge o luminozitate maximă de 1.600 de niți și o luminozitate în modul full-screen de 1.000 de niți. Acest nivel este aproape de neegalat pe ecranele de laptop sau de desktop pentru consumatori, valorile fiind înregistrate doar în cazul televizoarelor de ultimă generație.

Totuși, în timp ce anumite conținuturi video HDR vor profita de acest lucru în momentele cheie, experiența normală de desktop nu este cu mult diferită față de un ecran standard. Cu excepția cazului în care conținutul vizionat implică un nivel ridicate de luminozitate, lucru care nu se întâmplă des, sistemul de operare macOS menține nivelul de luminozitate în jurul valorii de 500 de niți.

Vivid depășește această limitare prin utilizarea „unui amestec inteligent de diferite tehnologii. Conform unuia dintre dezvoltatori, pentru a aduce luminozitatea generală la o valoare de două ori mai mare decât cea normală atunci când este utilizată orice aplicație desktop, acesta folosește tehnologiile Metal, Carbon, Cocoa, Swift, SwiftUI și chiar și codare în limbaj C.

Totuși, aplicația nu funcționează întotdeauna la un nivel optim. De exemplu, afișajul are o întârziere în ceea ce privește stabilizarea luminozității dacă se glisează frecvent între spațiile de pe desktop. În plus, culorile pot fi diferite pentru anumite conținuturi video.

Totuși, efectul aplicației Vivid este impresionant. Aceasta oferă culori vibrante, iar ecranul se vede foarte bine în medii exterioare luminoase. Există chiar și o extensie a contorului de luminozitate normal de pe ecran al macOS, care indică dacă afișajul este în modul normal de luminozitate sau în intervalul extins.

Deși o cheie de licențiere a aplicației costă aproximativ 16 dolari, Vivid poate fi utilizată și gratis într-o anumită măsură. Versiunea gratuită mărește luminozitatea doar pe jumătate de ecran pentru a sublinia diferența.

Conform secțiunii FAQ de pe site-ul web al aplicației, care citează documentația Apple, utilizarea Vivid nu prezintă niciun risc pentru hardware. De asemenea, impactul acestea asupra performanței este relativ mic. Cu toate acestea, funcționarea laptopului la o luminozitate de două ori mai mare decât cea obișnuită va avea, în mod nesurprinzător, un impact negativ mare asupra duratei de viață a bateriei.

De asemenea, în cazul în care Apple va lansa actualizări ale sistemului macOS care vor afecta funcționarea Vivid, dezvoltatorii se vor strădui să actualizeze aplicația pentru a o face să funcționeze. Dacă dezvoltatorii nu vor reuși să restabilească funcționalitatea aplicației după trei luni, aceștia vor fi dispuși să emită rambursări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.