Acasă Gadget-uri DEZVOLTAREA UNEI CAMERE DE TELEFON CU O REZOLUȚIE DE 200MP

DEZVOLTAREA UNEI CAMERE DE TELEFON CU O REZOLUȚIE DE 200MP

71
0
(c) Samsung

Cel mai recent senzor de cameră dezvoltat de către Samsung poartă numele de „Isocell HP1”. Acesta are cea mai mare rezoluție înregistrată vreodată pe un senzor de cameră mobilă, mai exact 200 de megapixeli. O imagine capturată pe un astfel de senzor la rezoluție maximă ar avea o dimensiune de 16.384 × 12.288.

(c) Samsung

Numărul de megapixeli nu este cea mai importantă caracteristică. Ceea ce contează mult mai mult pentru calitatea imaginii este dimensiunea fiecărui pixel, deoarece pixelii mai mari (și senzorii mai mari) captează mai multă lumină. Samsung încearcă să adreseze ambele probleme folosind o tehnică, denumită binning de pixeli, prin care, în condiții de lumină slabă, mai mulți pixeli sunt grupați într-un pixel mai mare. HP1 are o tehnologie „complet nouă” de combinare a pixelilor denumită „ChameleonCell”, care permite senzorului să grupeze pixelii 2 câte 2 sau 4 câte 4, în funcție de cantitatea de lumină.

Atunci când pixelii sunt combinați 4 câte 4, senzorul de 200 MP se transformă în unul de 12,5 MP prin combinarea seturilor de 16 pixeli. Acest lucru va transforma pixelii cu dimensiuni de 0,64 μm într-un pixel cu o dimensiune de 2,56 μm, despre care reprezentanții companiei Samsung au declarat faptul că „este capabil de o absorbție a luminii și o sensibilitate mai ridicate, producându-se astfel fotografii mai clare în condiții de luminozitate scăzută”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.