Acasă IT FUNCȚIA DIN APLICAȚIA GOOGLE CARE POATE ȘTERGE ULTIMELE 15 MINUTE DIN ISTORICUL...

FUNCȚIA DIN APLICAȚIA GOOGLE CARE POATE ȘTERGE ULTIMELE 15 MINUTE DIN ISTORICUL CĂUTĂRILOR

77
0
(c) Ron Amadeo

Google a lansat o funcție de „ștergere a istoricului”, care va șterge ultimele 15 minute de interogări de căutare, pentru aplicația Android Google Search. Deși această funcție a fost anunțată în cadrul Google I/O 2021, care a avut loc în luna mai, și a ajuns în aplicația iOS două luni mai târziu, din anumite motive, lansarea versiunii pentru Android a durat aproape un an. Totuși, conform unei declarații a unui purtător de cuvânt al companiei Google, această funcție a fost implementată în cele din urmă și pe Android.

Dacă o persoană dorește să șteargă ultimele minute din istoricul căutărilor, aceasta trebuie să deschidă aplicația Căutare Google prin pictograma aplicației (alte puncte de acces, precum widgeturi cu bara de căutare Google, nu vor afișa interfața de utilizare potrivită) și să atingă fotografia sa de profil din colțul dreapta sus. După aceea, pe ecran ar trebui să apară o nouă opțiune denumită „Șterge ultimele 15 minute” în partea de sus a meniului pop-up. Dacă setarea nu este vizibilă, se poate încerca închiderea și redeschiderea fereastrei, ceea ce va încărca cea mai nouă configurație din cloud.

Deși ștergerea istoricului căutărilor este similară ștergerea istoricului browserului, Google stochează istoricul căutărilor în contul cloud al fiecărei persoane. Conform descrierii, istoricul Căutării Google urmărește „lucrurile pe care le cauți, rezultatele pe care dai clic și poveștile pe care le citești” în timpul folosirii aplicației Google sau Google.com. Google stochează și locația fiecărei persoane și înregistrări audio în cazul efectuării unei căutări vocale. Termenii de căutare sunt folosiți atât pentru a afișa anunțuri mai relevante, cât și pentru previziuni viitoare de căutare și pentru a afișarea de conținut în Google Discover.

Controlul pentru istoricul căutărilor se află în funcția „Activitate de pe web și din aplicații”. În aplicație, se poate controla această setare atingând butonul „Istoricul căutărilor” aflat chiar deasupra noii opțiuni „Ștergeți ultimele 15 minute” sau se poate accesa site-ul myactivity.google.com într-un browser. Activitatea de pe web și din aplicații poate fi dezactivată complet sau se poate seta ca sistemul să „șteargă automat” datele mai vechi de trei, 18 sau 36 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.