Acasă Știri PRIMA CĂLĂTORIE CU ECHIPAJ UMAN A COMPANIEI BLUE ORIGIN

PRIMA CĂLĂTORIE CU ECHIPAJ UMAN A COMPANIEI BLUE ORIGIN

49
0
(c) Joe Raedle/Getty Images

Primul zbor în spațiu cu echipaj al companiei Blue Origin s-a întors cu succes pe Pământ. „Asta a fost cea mai bună zi”, a declarat fondatorul companiei, Jeff Bezos, imediat după zbor, în timp ce el și cei trei colegi de zbor așteptau să fie recuperați din capsula lor.

Ceilalți trei pasageri ai rachetei New Shepard au fost Mark Bezos (fratele lui Jeff Bezos) și atât cei mai în vârstă, cât și cei mai tineri oameni care au zburat vreodată în spațiu. Cea mai în vârstă persoană a fost Wally Funk (82 de ani). Ea a finalizat antrenamentul astronauților alături de alte 12 femei în anii 1960, dar nu a ajuns niciodată în spațiu. Cel mai tânăr astronaut a fost Oliver Daemen (18 ani), al cărui tată a cumpărat locul, acesta devenind primul pasager plătitor al companiei.

Racheta New Shepard a finalizat 15 zboruri de test, dar acest zbor a fost primul care a transportat pasageri. Nava este complet autonomă, astfel încât echipajul nu a trebuit să facă altceva decât să se bucure de plimbare.

Zborul a durat aproximativ 11 minute, dintre care 3 minute au fost în condiții de imponderabilitate, iar nava a atins o altitudine maximă de 107 kilometri. Aceasta a fost cel de-al doilea zbor turistic către spațiu din luna iulie: în data de 11 iulie, Richard Branson a vizitat marginea spațiului la bordul unui zbor al companiei Virgin Galactic, acesta devenind prima persoană care a zburat cu o navă spațială realizată de propria companie.

„Acest lucru este mult mai bun decât orice ne-am fi putut imagina vreodată”, a declarat Ariane Cornell, directorul executiv al companiei Blue Origin, în timpul transmisiunii live a zborului. „Pentru anul 2021 există încă două zboruri planificate, iar vânzarea biletelor este acum deschisă”, a adăugat aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.