Acasă Gadget-uri LANSAREA NOILOR CEASURI ALE COMPANIEI GARMIN

LANSAREA NOILOR CEASURI ALE COMPANIEI GARMIN

56
0
(c) Garmin

La mai puțin de două săptămâni de la lansarea ceasurilor Venus 2 Plus și Vivomove Sport în cadrul evenimentului CES, compania Garmin a lansat încă două ceasuri inteligente, denumite Fenix 7 și Epix. Fenix 7 reprezintă iterația cea mai recentă a ceasului multi-sport al companiei. De asemenea, modelul Epix se ridică la așteptările unui ceas exclusivist, acesta primind prima actualizare de la lansarea sa din anul 2015. Ambele ceasuri sunt potrivite pentru persoane active, dornice de noi aventuri.

De aceea, toate cele trei dimensiuni (42 mm, 47 mm și 51 mm) ale ceasului Fenix 7 pot fi echipate cu un sistem de încărcare solară. În cazul versiunilor mici și mijlocii (Fenix 7s și Fenix 7) încărcarea solară este o caracteristică premium, a cărui cost este în valoare de 100 de dolari. Totuși, în cazul variantei mari (Fenix 7X), aceasta este inclusă în pachetul standard. Potrivit estimărilor companiei Garmin, încărcarea solară ar adăuga 9 zile în plus la durata de viață a bateriei în modul smartwatch, care este de 19 zile.

Seria Fenix a fost întotdeauna una pragmatică, dar superioară din punct de vedere tehnologic. Pe lângă navigarea bazată pe butoane a seriei, noile dispozitive dispun și de un ecran cu funcții tactile convenționale. Caracteristicile de urmărire, precum predicția performanței în timpul unui maraton, evaluarea urcării și coborârii unui traseu sau hărțile descărcabile pentru diverse trasee, au clasat linia Fenix peste ceasurile inteligente obișnuite.

Printre noile caracteristici adăugate se numără un instrument de rezistență în timp real, care măsoară efortul depus, este un predicator de performanță a cursei și oferă sugestii zilnice de antrenamente de alergare sau plimbare și evaluări de recuperare bazate pe măsurătorile recente. În plus, dispozitivul poate afișa notificările primite pe telefon.

În ceea ce privește partea hardware, ceasul Fenix 7 are un monitor de ritm cardiac, pulsoximetru, termometru, altimetru și GPS, dar și gama de frecvențe L5. Totuși, potrivit guvernului, această gamă este rezervată exclusiv serviciilor de aviație și este concepută pentru a îndeplini cerințele exigente ale transporturilor vitale. De asemenea,  Fenix 7X dispune de o lanternă LED, care poate fi folosită la iluminarea unui traseu sau care poate să lumineze în alb și roșu în ritmul alergării.

Deosebirea între ceasul Epix și Fenix 7 este lipsa caracteristicii de încărcare solară și folosirea unui ecran AMOLED cu funcția always-on. Un ecran mai puternic înseamnă o durată de viață a bateriei ușor mai mică și anume 16 zile în modul smartwatch și 6 zile cu funcția always-on activată. Cu toate acestea, ceasul Epix are câteva moduri de urmărire a sporturilor în plus față de Fenix 7, precum kiteboarding, snowshoeing și pickleball. De asemenea, acesta oferă animații direcționale pe ecran pentru antrenamente de forță, yoga și Pilates.

În funcție de mărimea și caracteristicile selectate, costul dispozitivelor din seria Fenix 7 variază între 700 de dolari și 1.000 de dolari. Ceasul Epix are un preț de bază de 900 dolari pentru versiunea non-safir și poate ajunge până la 1.000 dolari în cazul variantei cu safir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.