Acasă IA și VR REDACTAREA DE POVEȘTI CU AJUTORUL INTELIGENȚEI ARTIFICIALE

REDACTAREA DE POVEȘTI CU AJUTORUL INTELIGENȚEI ARTIFICIALE

107
0
(c) Pictorial Press Ltd / Alamy

În cadrul unor teste anterioare, un sistem pe bază de inteligență artificială (IA) a fost capabil să folosească un paragraf de deschidere pentru a genera o întreagă poveste, propoziție cu propoziție, prin aplicarea modelelor realizate în stadiul de antrenament. Totuși, pe măsură ce dimensiunea poveștii creștea, această abordare putea conduce rapid la o incoerență. În loc să construiască o poveste cu un final închis, sistemul pur și simplu decidea ce propoziție este cea mai probabilă din punct de vedere statistic să urmeze pe baza literaturii pe care a analizat-o anterior.

În prezent, o echipă condusă de Mark Riedl din cadrul Institutului de Tehnologie din Georgia a schimbat acest lucru. Ei au folosit mii de rezumate ale ploturilor de film și televiziune pentru a antrena o rețea neuronală, apoi i-au dat un final compus de oameni pe care să-l lucreze invers, adică de la sfârșit către început.

Software-ul analizează ultima propoziție și creează o întrebare legată de fiecare personaj din ea. După aceea, rețeaua creează 15 posibile propoziții precedente care ar putea explica acel comportament și, în cele din urmă, alege una ca fiind cea mai probabilă sau mai potrivită din punct de vedere statistic, pe baza unei citiri efectuate de un alt model de limbaj IA. Acest proces se repetă pe măsură ce povestea se construiește invers.

„Am constatat faptul că poveștile generate de sistem sunt cu 15% mai coerente decât cele create de un alt instrument IA, care a dezvoltat o poveste într-o ordine cronologică. Totuși, sistemul este încă destul de liniar. Fiecare bucată de poveste produce crearea următorii bucăți. Pentru moment, software-ul nu este capabil să realizeze unele dintre lucrurile mai complicate pe care le observăm în filme și cărți. Aceasta înseamnă că întorsăturile de situație și surprizele nu vor apărea în poveștile scrise de acesta”, a declarat Reidl.

Lungimea poveștii este nedeterminată, IA-ul creând propoziții la nesfârșit până când acesta este oprit. O poveste este completă atunci când cercetătorii găsesc un punct bun pentru a opri modelul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.