Acasă Știri GEFORCE NOW PERMITE STREAMING DE JOCURI LA REZOLUȚIA DE 1600p

GEFORCE NOW PERMITE STREAMING DE JOCURI LA REZOLUȚIA DE 1600p

37
0
(c) Apple

La fel ca serviciul Google Stadia, programul GeForce Now dezvoltat de către Nvidia permite rularea de jocuri pe orice computer, chiar dacă acesta nu este suficient de puternic pentru a rula titlurile nativ. Centrele de date Nvidia transmit conținut din cloud, ceea ce înseamnă o persoană poate rula jocuri la nivel înalt pe dispozitive precum laptopuri Windows subțiri și ușoare sau chiar MacBook-uri. De asemenea, în situația actuală, în care achiziționarea de plăci grafice este îngreunată de criza de cipuri, ideea de streaming de jocuri începe să capete tot mai mult sens.

Cu toate acestea, există și unele dezavantaje. Streaming-ul vine cu anumite întârzieri, care pot fi cauzate de latențe, probleme de conectivitate la Internet sau depășiri a lățimii de bandă. Mai mult decât atât, din cauza faptului că serviciile de jocuri precum GeForce Now urmăresc să faciliteze rularea jocurilor pentru PC pe un Mac, utilizatorii de dispozitive MacBook Air și MacBook Pro au fost nevoiți să facă un alt sacrificiu: rezoluția.

MacBook Air și 13-inch MacBook Pro au o rezoluție nativă de 2560×1600. Această rezoluție ciudată se datorează faptului că laptopurile folosesc un aspect ratio de 16:10. În cazul majorității laptopurilor, cele mai comune specificații legate de ecran sunt raportul de 16:9 și rezoluția de 2560×1440. Abonații GeForce Now care dispun de un MacBook Air sau un MacBook Pro de 13 inch au fost nevoiți să recurgă la acea rezoluție, care, din punct de vedere tehnic, are o claritate mai redusă decât rezoluția nativă a Mac-urilor (4.096.000 față de 3.686.400 pixeli).

În data de 9 decembrie 2021, reprezentanții companiei Nvidia au anunțat lansarea versiunii 2.0.36 a serviciului de streaming de jocuri, iar printre actualizări se numără și capacitatea de a rula jocuri la rezoluția nativă a MacBook-urilor, adică 1600p. Totuși, pentru acest lucru, utilizatorii trebuie achiziționeze cel mai scump plan al serviciului GeForce Now (adică abonamentul RTX 3080, care are un preț de 100 de dolari pentru șase luni).

În plus față de rularea jocurilor la rezoluția de 1600p, serviciul RTX 3080 oferă cea mai lungă durată de sesiune de joc (opt ore), până la 120 de cadre pe secundă și suport 4K.

În cadrul anunțului nu a fost menționat modelul MacBook Pro 2021, care are rezoluțiile de 3024×1964 (versiunea de 14 inchi) și, respectiv, 3456×2234 (16 inchi).

În cadrul celei mai recente actualizări a serviciului GeForce Now au fost adăugate și câteva jocuri noi:

  • Anno 1404 History Edition;
  • A-Train: All Aboard! Tourism;
  • Monopoly Madness;
  • Prison Architect;
  • Super Magbot;
  • Untitled Goose Game;
  • White Shadows.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.