Acasă Știri IMPLEMENTAREA ANDROID 12 PE DISPOZITIVELE SAMSUNG

IMPLEMENTAREA ANDROID 12 PE DISPOZITIVELE SAMSUNG

59
0
Samsung's One UI 4, Android 12. (c) Ars Technica

Compania Samsung va lansa actualizarea Android 12 pe telefoanele sale în timp record. Deși sistemul de operare a fost implementat pe telefoanele Pixel în luna octombrie 2021, în data de 15 noiembrie, Samsung a lansat actualizarea la Android 12 pentru seria Galaxy S21.

Versiunea companiei Samsung a sistemului Android 12 se numește „One UI 4”. Acesta particularizează interfața proiectată de către tehnicienii din cadrul Google și care se numește „Material You” pentru dispozitivele Samsung. Cea mai importantă caracteristică a interfeței Material You, mai exact capacitatea de a potrivi culoarea interfeței de utilizare cu imaginea de fundal a dispozitivului, nu a fost adoptată de către Samsung. Utilizatorul poate alege manual o „paletă de culori” printr-o interfață de utilizare care se aseamănă mult cu Material You. Totuși, culoarea nu este aplicată în atâtea meniuri precum în cazul interfeței Google. În mare parte, sunt colorate doar butoanele și comutatoarele.

Fără o nouă interfață de utilizare, majoritatea modificărilor și funcțiilor au loc la interior. Mai exact, în cadrul actualizării au fost implementați indicatorii de confidențialitate Android 12, care se manifestă print-un indicator verde situat în colțul din stânga sus al ecranului ori de câte ori camera sau microfonul sunt active. De asemenea Samsung a avut propria interpretare a tabloului de bord de confidențialitate Android 12. Astfel, au fost introduse noi widget-uri pentru aplicațiile specifice Samsung, precum Bixby și calendarul Samsung, noi emoji-uri, precum și modificări ale ferestrei de partajare a și ecranului de blocare ale dispozitivelor Samsung.

Aceasta este cea mai rapidă actualizare de Android pe care Samsung a lansat-o vreodată. Deși actualizarea Android 11 a fost lansată la începutul lunii septembrie 2020, compania Samsung nu a lansat o versiune beta a sistemului Android 11 până la sfârșitul lunii octombrie. În cazul sistemului Android 12, Samsung a lansat o actualizare beta înainte de lansarea finală a sistemului de operare Google, prima versiune beta a actualizării One UI 4 ajungând pe dispozitivele companiei începând cu data de 25 septembrie 2021.

Desigur, seria S21 nu este singura care primește o actualizare la Android 12. Conform declarației de presă a reprezentaților companiei, actualizarea va fi disponibilă și pe Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S20 FE, Note20, Note20 Ultra, S10, S10e, S10+, S10 5G, Note10, Note. 10+, Galaxy Fold, Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2, Z Flip, Z Flip 5G, Galaxy A82 5G, A72, A52, A52 5G, A52s 5G, A42 5G și Galaxy Tab S7 și Tab S7+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.