Acasă Știri DE CE AU PICAT REȚELELE FACEBOOK, WHATSAPP ȘI INSTAGRAM?

DE CE AU PICAT REȚELELE FACEBOOK, WHATSAPP ȘI INSTAGRAM?

72
0
(c) Pavlo Gonchar/SOPA Images/Shutterstock

În data de 4 octombrie 2021, reprezentanții companiei Facebook au dat vina pe o „modificare defectuoasă a configurației” care a cauzat întreruperea pe scară largă a platformelor de socializare a companiei.

După ce mii de utilizatori au raportat întreruperile, Facebook a declarat pe platforma Twitter faptul că era la curent cu problemele respective și lucra pentru rezolvarea acestora.

În cele din urmă, utilizatorii au reușit să acceseze platformele Facebook și Instagram încă din data de 4 octombrie, în timp ce serviciile platformei WhatsApp au revenit la normal începând cu data de 5 octombrie, ora 3.30 am.

Reprezentanții companiei Facebook au declarat: „Echipele noastre de ingineri au determinat faptul că modificările de configurație realizate pe routerele principale, care coordonează traficul de rețea între centrele noastre de date, au cauzat problemele. Această întrerupere a traficului de rețea a avut un efect în cascadă asupra modului în care centrele noastre de date comunică, astfel, producându-se oprirea serviciilor noastre. În acest moment, dorim să clarificăm faptul că principala cauză a acestei întreruperi a fost o modificare defectuoasă a configurației. De asemenea, nu avem dovezi ale faptului că datele utilizatorilor au fost compromise drept urmare a acestei perioade de nefuncționare.”

Platformele au fost afectate de întreruperi și în anul 2019. La acel moment, hashtag-urile utilizate la nivel mondial pe Twitter au fost #FacebookDown, #instagramdown și #whatsappdown. Cu câteva luni anterior acestei probleme, utilizatorii platformelor Facebook și Instagram au raportat faptul că nu pot crea pagini sau secțiuni din aplicații.

Pe fondul unei creșteri a traficului, problema de la acel moment a afectat și alte platforme, precum Twitter. Asistenții din cadrul Twitter a declarat: „Uneori, există un trafic mai mare pe Twitter. Ne pregătim pentru aceste momente, dar astăzi lucrurile nu au mers exact așa cum am planificat. Este posibil ca unii dintre voi să fi avut probleme. Acest lucru a fost remediat. Ne cerem scuze pentru asta!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.