Acasă Sănătate DE CE BĂRBAȚII ÎȘI PIERD PĂRUL DIN PARTEA SUPERIOARĂ A CAPULUI?

DE CE BĂRBAȚII ÎȘI PIERD PĂRUL DIN PARTEA SUPERIOARĂ A CAPULUI?

143
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Căderea părului la bărbați este caracterizată prin pierderea acestuia din partea superioară și cea frontală a capului. Aceasta este parțial determinată de genetică și parțial de nivelurile ridicate ale unui hormon sexual masculin numit dihidrotestosteron (DHT).

Cea mai recentă ipoteză sugerează că procesul de pierdere al părului începe în timpul pubertății. Astfel, creșterea craniului și a mușchilor din zona frunții și a gâtului creează o tensiune într-o bandă strânsă de țesut care se întinde peste partea superioară a capului. Cu cât există mai mult DHT, cu atât mai mult acești mușchi se contractă, determinând inflamații și mai mult DHT. În timp, DHT îngroașă banda de țesut, restricționând alimentarea cu sânge și nutrimene a foliculilor de păr de deasupra acestuia. Foliculii de pe partea de sus a capului devin mai mici și în cele din urmă dispar, în timp ce cei de pe părțile laterale ale capului rămân în mare parte neafectați.

Totuși, această teorie este în curs de desfășurare. Unii experți cred că DHT are un impact direct asupra foliculilor de păr. DHT în sine rămâne un mister, fiind responsabil pentru creșterea părului, nu pentru pierdere, pe față și în axile și în zonele pubiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.