Acasă Planeta Pământ ȘOBOLANI DE APĂ AU FOST ELIBERAȚI ÎN YORKSHIRE PENTRU A SPRIJINI SPECIILE...

ȘOBOLANI DE APĂ AU FOST ELIBERAȚI ÎN YORKSHIRE PENTRU A SPRIJINI SPECIILE PE CALE DE DISPARIȚIE

162
0
(c) Arvicola Photography/Alamy

Șobolani de apă au fost eliberați în cadrul unui sit din Yorkshire, Marea Britanie, ca parte a celei de-a doua faze a unei strategii privind conservarea naturii, pentru a ajuta mamiferele aflate pe cale de dispariție.

Aproximativ 100 de șobolani de apă au fost eliberați în Pădurea Timble Ings din valea Washburn, parte a Nidderdale Area of Outstanding Natural Beauty (AONB), în data de 8 iunie 2021, după eliberarea aceluiași număr de șobolani în luna septembrie, anul 2020.

Compania Yorkshire Water, care execută această strategie, a declarat faptul că, potrivit sondajelor, cei 100 de șobolani aduși în sit anul trecut s-au stabilit în pădure, fiind observate semne de hrănire, latrine și vizuini.

Dovezi ale șobolanilor de apă au fost găsite pe o rază de 500 de metri de la locul eliberării acestora, sugerând faptul că aceștia s-au stabilit în noua lor casă, a declarat compania.

Mamiferele acvatice, imortalizate drept Ratty în cartea clasică pentru copii, trăiesc de-a lungul râurilor care curg lent, șanțurilor, digurilor și lacurilor cu multă vegetație, făcând gropi destul de mari în mal.

Aceștia au suferit scăderi accentuate în ultimii ani, ca urmare a faptului că au fost vânați de nurcile americane invazive, precum și pierderea și degradarea habitatului în urma poluării apei, fiind identificați drept o specie esențială pentru conservarea zonei Nidderdale.

„Suntem încântați de dovezile care atestă faptul că șobolanii de apă, eliberați în luna septembrie, s-au stabilit în habitatul lor, fiind observate recent grămezi de iarbă și tulpini roase, precum și excremente. Odată cu stabilirea acestora, vom elibera încă 100 de șobolani de apă pentru a stimula și mai mult populația acestora”, a declarat Lee Pitcher, conducătorul departamentului de parteneriate al companiei Yorkshire Water.

„În decursul anului 2021, plănuim să extindem habitatul disponibil pentru șobolanii de apă, prin crearea de noi iazuri, care vor permite populației să continue să se extindă și să profite de habitatul perfect, pe care pădurea Timble Ings îl oferă”, a declarat Pitcher.

Proiectul de lansare face parte din inițiativa „Water Works for Wildlife”, condusă de către compania Yorkshire Water, aceasta investind 1,6 milioane de lire sterline în 15 situri din întreaga zonă operațională a firmei, cu scopul de a stimula natura, a spori habitatele și a implica comunitățile locale, a declarat compania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.