Acasă Știri JEFF BEZOS VA FI LA BORDUL PRIMEI MISIUNI CU ECHIPAJ A COMPANIEI...

JEFF BEZOS VA FI LA BORDUL PRIMEI MISIUNI CU ECHIPAJ A COMPANIEI BLUE ORIGIN

137
0
(c) Blue Origin

Jeff Bezos se va afla la bordul rachetei New Shepard, dezvoltată de către compania Blue Origin, în cadrul primului zbor spațial cu echipaj planificat în data de 20 iulie.

Miliardarul și directorul general al companiei Amazon, care a fondat compania Blue Origin în anul 2000, a anunțat pe Instagram faptul că, în cadrul acestui demers i se va alătura și fratele său, Mark Bezos.

„Încă de la vârsta de 5 ani am visat să călătoresc în spațiu. În data de 20 iulie, voi face acea călătorie împreună cu fratele meu. Aceasta va fi cea mai mare aventură alături de cel mai bun prieten al meu”, a declarat Jeff Bezos.

De la prima lansare din anul 2015, New Shepard a efectuat 15 zboruri de test, toate fără echipaj. În cadrul zborului planificat pe data de 20 iulie, nava spațială va zbura până la o altitudine de aproximativ 100 de kilometri, adică până la marginea spațiului. Atunci când va fi atinsă această altitudine, capsula echipajului cu șase locuri se va desprinde de corpul rachetei.

Capsula va pluti aproximativ 3 minute în condiții de microgravitație (timp în care echipajul se poate ridica de pe scaune), înainte de a ateriza la aproximativ 10 minute după lansare.

În luna mai 2021, reprezentanții companiei Blue Origin au anunțat faptul că vor scoate la licitație un bilet pentru acest zbor, încasările de pe urma acestuia fiind donate către fundația Club for the Future. În prezent, prețul biletului a ajuns la 2,8 milioane de dolari, licitația urmând să se încheie în data de 12 iunie.

Compania intenționează să vândă bilete pentru viitoarele zboruri ale navetei New Shepard la un preț cuprins între 200.000 și 300.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.