Acasă IT GOOGLE, SAMSUNG ȘI FITBIT COLABORAZĂ PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI WearOS

GOOGLE, SAMSUNG ȘI FITBIT COLABORAZĂ PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI WearOS

81
0
(c) Google

Sistemul de operare Wear OS a fost neglijat prea mult timp. Compania Google nu a reușit să pătrundă pe piața smartwatch-urilor, iar Samsung are dificultăți în a crea un ecosistem decent de aplicații pentru smartwatch-urile produse, care rulează sistemul de operare Tizen. În prezent, cele două companii s-au aliat cu Fitbit (companie care a fost achiziționată recent de Google) pentru a crea un sistem de operare pentru ceasurile inteligente. Reprezentanții companiei Google au declarat faptul că „în prezent, împreună cu Samsung dezvoltăm o platformă unificată, care va combina „cele mai bune caracteristici ale sistemelor Wear OS și Tizen”. Noua platformă a fost redenumită „Wear”.

Acest anunț a dezvăluit doar o mică parte din plan, compania evitând să prezinte capturi de ecran în care să se observe noul sistem de operare. În cadrul anunțului, directorii companiilor Google, Samsung și Fitbit au vorbit despre rolul fiecărui producător în acest proiect.

Reprezentanții companiei Samsung au declarat faptul că vor aduce cele mai bune caracteristici ale sistemului de operare Tizen. În plus, aceștia au declarat faptul că următoarea versiune a sistemului Wear va rula pe „următorul Samsung Galaxy Watch”, adică, probabil, Galaxy Watch 4. Pe parcurs, Samsung va implementa și cipurile Exynos, ceea ce înseamnă că Wear OS va încheia parteneriatul cu Qualcomm, care, de-a lungul timpului, nu a adus îmbunătățiri majore ale cipurilor utilizate în cadrul smartwatch-uri.

Fără a exista un furnizor viabil de cipuri, Wear OS nu a avut șansa de a concura cu Apple Watch, care a primit anual îmbunătățiri pe partea de hardware. Wear OS a avut o mulțime de probleme proprii, dar hardware-ul este baza oricărui dispozitiv, iar Wear OS pur și simplu nu a avut o bază viabilă. Este greu de văzut cum acest lucru nu va avea ca rezultat un monopol al companiei Samsung asupra platformei Wear OS, dar, prin această decizie, platforma va avea un furnizor de cipuri viabil.

Oficialii companiei Google au promis că următoarea versiune a sistemului de operare Wear OS va avea „performanțe mai bune, o durată mai mare de viață a bateriei și o comunitate de dezvoltatori înfloritoare”. „Va fi o experiență complet nouă pentru consumatori, iar aplicațiile Google preferate, precum Google Maps, YouTube Music și Google Pay, vor beneficia de actualizări periodice”, au adăugat aceștia.

De asemenea, reprezentanții companiei Fitbit au promis că vor aduce „cele mai bune caracteristici ale sistemului Fitbit pe noul Wear”, aceștia punând accent pe instrumentele folosite pentru monitorizarea stării de sănătate. Aceștia au adăugat: „În viitor, vom construi ceasuri inteligente premium, care vor fi bazate pe sistemul de operare Wear”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.