Acasă Gadget-uri PS5 AR PUTEA FI DIFICIL DE GĂSIT ÎN ANUL 2022

PS5 AR PUTEA FI DIFICIL DE GĂSIT ÎN ANUL 2022

88
0
(c) ArsTechnica

Reprezentanții companiei Sony sunt de părere că cererea ar putea continua să depășească oferta pentru PlayStation 5, până în anul 2022, conform unui raport al Bloomberg care citează mai mulți analiști anonimi care au ascultat un apel explicativ în urma raportului recent de câștiguri ale companiei Sony.

„Nu cred că cererea se va diminua anul acesta și chiar dacă securizăm mult mai multe dispozitive și producem mai multe unități de PlayStation 5 anul viitor, oferta noastră nu ar putea acoperi cererea”, a declarat Hiroki Totoki, CFO Sony.

Reprezentanții companiei Sony au avertizat de luni de zile faptul că deficitul la nivel mondial de semiconductori, dar și alte componente, face dificilă creșterea producției de PS5, fiind un semn foarte clar că aceste deficite se vor extinde în acest an și în următorul.

Președintele și CEO-ul Sony, Jim Ryan, a declarat în februarie 2021 că se așteaptă ca stocurile de PS5 să „se îmbunătățească pe parcursul acestui an”, ceea ce va conduce la „valori decente” până în a doua jumătate a anului. Totoki a modificat însă această declarație în luna aprilie și a declarat că „este puțin probabil” ca Sony să „poată mări drastic stocurile” înainte ca anul fiscal al companiei să se încheie în martie 2022.

Lăsând deoparte problemele legate de aprovizionare, cererea pentru PS5 pare să se potrivească cu cea din primele zile ale lansării PS4, care a vândut peste 115 milioane de unități până în prezent. Până în luna martie 2021 au fost vândute 7,8 milioane de unități PS5 și sunt preconizate 14,8 milioane de vânzări suplimentare în anul fiscal curent, acestea fiind în linii mari în concordanță cu vânzările PlayStation 4 din aceeași perioadă fiscală.

Dar în timp ce PS4 a avut stocuri mici în primele luni ale anului 2014, în luna august a acelui an, revista Wired a citat deficitului de PS4 ca un motiv pentru succesul neașteptat al sistemului la acea dată. Cu alte cuvinte, diferența dintre rafturile pline de PS4 și rafturile goale de PS5 se datorează nivelurilor ofertei și nu a cererii dintre cele două sisteme.

Totoki a declarat analiștilor că „nu-și poate imagina ca cererea să scadă cu ușurință” pentru PS5, iar această situație va continua să exercite presiuni asupra companiei Sony pentru a crește aprovizionarea în orice mod posibil. Dar, având în vedere faptul că Sony deja are pierderi la fiecare sistem vândut, cheltuind mai mulți bani pentru asigurarea cipurilor limitate, ar putea fi dificil îndeplinirea cererii.

Această situație este asemănătoare cu cea a Nintendo Wii, o consolă care s-a găsit greu pe piață timp de mai mult de un an de la lansarea ce a avut loc la sfârșitul anului 2006. Această situație a ajuns atât de rea încât fostul Președinte Nintendo din America, Reggie Fs-Aime, a trebuit să nege în mod activ faptul că a existat o conspirație pentru menținerea livrărilor Wii la un nivel scăzut în mod artificial.

În prezent, Nintendo se confruntă cu aceeași lipsă de semiconductori ca Sony în încercarea de a ține pasul cu cererea pentru Switch, la fel ca mulți producători de automobile. Se pare că „marea luptă” pentru cipurile de siliciu va mai continua pentru un timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.