Acasă Știri CÂT TRĂIESC PISICILE?

CÂT TRĂIESC PISICILE?

210
0
(c) BBC Science Focus Magazine

O pisică domestică poate trăi aproximativ 30 de ani. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că pisicile vor trăi atât de mult. Speranța de viață a unei feline este influențată de genetică, mediu și stil de viață, precum și de rănile și bolile suferite pe parcursul vieții.

În medie, pisicile tind să trăiască aproximativ 15 ani.

Asemănător oamenilor, pisicile femele tind să trăiască mai mult decât masculii. De asemenea, este probabil ca pisicile castrate să trăiască mai mult decât cele necastrate, iar pisicile de rasă pură să trăiască mai puțin decât cele care au rezultat în urma încrucișării mai multor rase.

Top 5 cele mai în vârstă pisici

1. Creme Puff (38 de ani și 3 zile): 3 August 1967 – 6 August 2005

Guinness World Records o listează pe Creme Puff, o pisică tărcată mixtă, ca fiind cea mai bătrână pisică care a trăit vreodată. Stăpânul acesteia se numește Jake Perry și locuiește în Austin, Texas.

2. Baby (38 de ani): Martie 1970 – Martie 2008

Pe cel de-al doilea loc se regăsește Baby, un motan negru cu blană scurtă, care a trăit în SUA și care, de asemenea, a ajuns la vârsta de 38 de ani.

3. Puss (36 de ani și 1 zi): 28 Noiembrie 1903 – 29 Noiembrie 1939

Ediția din anul 1990 a cărții Guinness World Records l-a listat pe Puss ca fiind cea mai bătrână pisică înregistrată vreodată. Motanul tărcat a fost deținut de doamna T Holway din Devon și a decedat a doua zi după cea de-a 36-a aniversare a sa.

4. Ma (34 de ani și 5 luni): Iunie 1923 – 5 Noiembrie 1957

În aceeași ediție, cartea Guinness o prezintă pe Ma, o femelă tărcată, deținută de dna Alice St George Moore, care locuiește tot în Devon.

5. Granpa Rexs Allen (34 de ani și 2 luni)

Deținut tot de Jake Perry, Granpa Rexs Allen a fost un motan Sphynx-Devon Rex, care a trăit până la vârsta de 34 de ani. Perry susține că dieta pisicii a fost secretul vieții sale lungi: ouă, broccoli, bacon și cafea cu cremă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.