Acasă Sănătate TOP 5 FRUCTE MODIFICATE GENETIC

TOP 5 FRUCTE MODIFICATE GENETIC

172
0
(c) Shutterbug75 from Pixabay

1. Mărul arctic

Aceste mere sunt disponibile în SUA. Odată ce mărul este tăiat, interiorul acestuia nu își schimbă culoarea în maro. Persoanele care au reușit să modifice genetic aceste mere susțin faptul că produsele cu aceste calități vor contribui la reducerea risipei de alimente.

2. Căpșunile cu aromă de piersică

În cadrul unor experimente, s-a dorit obținerea unor căpșuni cu cel mai dulce gust posibil. În urma unor modificări genetice, care a presupus fuzionarea a două fructe, au fost produse căpșunile cu aromă de piersică.

3. Bananele rezistente la boli

O boală comună, denumită Boala Panama, sau ofilirea fusarium, este întâlnită în cazul bananelor. Acest lucru determinat oamenii de știință să dezvolte un nou tip de banane, care să nu mai fie afectate și care să poată fi consumate în siguranță.

4. Roșiile picante

Unii oameni de știință din Brazilia testează posibilitatea creării unor roșii picante. Roșiile prezintă o serie de gene latente, asemănătoare cu cele ale ardeilor iuți, care sunt responsabile de producerea substanțelor chimice picante. Modificând această parte a genomului, roșiile ar putea fi utilizate ca ardei iuți mai accesibili.

5. Papaya curcubeu

Papaya curcubeu a fost modificată pentru a face producția de papaya mai eficientă. Fermele de papaya din Hawaii sufereau de pierderea unui număr mare de fructe din cauza unui virus, care provoca o boală, cunoscută sub numele de „ringspot disease”. Se crede că, de la începutul comercializării sale, în anul 1998, papaya curcubeu a salvat industria din Hawaii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.