Acasă Sănătate CONSUMUL DE PEȘTE POATE ÎMBUNĂTĂȚI SĂNĂTĂTATEA CREIERULUI?

CONSUMUL DE PEȘTE POATE ÎMBUNĂTĂȚI SĂNĂTĂTATEA CREIERULUI?

55
0
(c) BBC Science Focus Magazine

Majoritatea oamenilor au citit sau auzit faptul că, un consum regulat de pește poate îmbunătăți sănătatea creierului acestora. Într-adevăr, în cadrul unui studiu amplu, realizat în anul 2008, s-a constatat faptul că un consum regulat de pește, bogat în grăsimi, poate reduce leziunile cerebrale asociate cu boala Alzheimer.

Însă, aceste afirmații se mențin chiar și în cazul unei analize mai amănunțite? În acest sens, o sursă bună de informații este reprezentată de colecția „Cochrane Reviews”, o bază de date ce conține recenzii sistematice și analize, care rezumă și interpretează rezultatele cercetărilor medicale efectuate. Dovezile privind impactul consumului de pește bogat în grăsimi, asupra creierului nostru, nu sunt destul de convingătoare. Spre exemplu, în cadrul unei recenzii, publicată în anul 2012, a fost constatat faptul că uleiul de pește nu a avut niciun efect în prevenirea demenței.

O altă recenzie similară, publicată în anul 2016, a arătat faptul că uleiul de pește nu a avut niciun efect asupra persoanelor care sufereau de boala Alzheimer. În cadrul unei recenzii, publicată în anul 2015, a fost constatat faptul că, este nevoie de mai multe dovezi pentru a se stabili dacă uleiurile de pește oferă beneficii în cazul depresiei.

În acest sens, se pare că există puține dovezi clare, care să confirme faptul că un consum regulat de pește, bogat în grăsimi, îmbunătățește funcția cognitivă, oferă protecție împotriva afecțiunilor, precum demența sau ajută persoanele care suferă de depresie. Cu toate acestea, unele studii au arătat anumite beneficii asupra șoarecilor, deci, cu siguranță, este nevoie de mai multe cercetări privind acest subiect.

Cu toate acestea, NHS recomandă, în continuare, consumul de pește bogat în grăsimi, ca parte a unei diete sănătoase, deoarece este probabil să aibă anumite beneficii pozitive pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli cardiovasculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.