Acasă Stil de Viață CUM POȚI AFLA CÂT DE MURDARE SUNT MÂINILE TALE?

CUM POȚI AFLA CÂT DE MURDARE SUNT MÂINILE TALE?

117
0
(c) Future PLC/ © Illustrations by Ed Crooks

Experimentul care îți poate dezvăluii murdăria ascunsă de pe mâini și articolele de uz casnic.

1. Echipamentul necesar:

(c) Future PLC/ © Illustrations by Ed Crooks

Pentru realizarea acestui experiment, veți avea nevoie de următoarele obiecte: câteva felii de pâine, apă, pungi de plastic etanșabile, un recipient cu pulverizator și mâinile murdare. Numărul de felii de pâine de care veți avea nevoie, depinde de câte obiecte doriți să testați. Pentru acest exemplu veți avea nevoie de trei felii. O franzelă proaspătă va funcționa mai bine, deoarece pâinea feliată din comerț conține, de cele mai multe ori, conservanți.

2. Atingeți feliile de pâine:

(c) Future PLC/ © Illustrations by Ed Crooks

Asigurați-vă că atingeți felia de pâine cu partea dorsală a degetelor, deoarece acolo se poate ascunde murdăria. Atingeți o altă suprafață sau obiect cu o altă felie de pâine (telefon sau laptop). Pentru a se observa comparatia dintre acestea, a treia felie de pâine va fi atinsă de mâinile unei persoane care au fost spălate și dezinfectate recent. Acestea pot fi schimbate cu orice element pe care doriți să-l testați, însă este important să vă amintiți ce ați atins cu fiecare felie.

3. Pulverizați uniform feliile de pâine:

(c) Future PLC/ © Illustrations by Ed Crooks

După ce ați atins feliile de pâine, următorul pas este de a le pulveriza cu un strat ușor de apă. Acest lucru va ajuta mucegaiul să se dezvolte mai repede, pe măsură ce este favorizat de mediile umede. Pulverizați fiecare felie o dată sau de două ori, însă mențineți constant numărul de pulverizări pe toate feliile. Dacă nu dispuneți de un recipient cu pulverizator, puteți stropi apa cu ajutorul mâinilor, formând un strat cât mai uniform posibil.

4. Asigurați-vă că pungile sunt sigilate

(c) Future PLC/ © Illustrations by Ed Crooks

Așezați fiecare felie de pâine în câte o pungă de plastic sau recipient și asigurați-vă că le-ați sigilat foarte bine. Acest lucru va asigura dezvoltarea mucegaiului în interior și vă va feri de expunere.

5. Etichetați probele:

(c) Future PLC/ © Illustrations by Ed Crooks

Notați fiecare pungă cu elementul atins de felia de pâine. Acest lucru se realizează pentru a evidenția și analiza rezultatele obținute. De asemenea, puteți nota predicțiile dumneavoastră din acel moment, pentru a le compara, ulterior, cu rezultatele obținute.

6. Depozitarea probelor:

(c) Future PLC/ © Illustrations by Ed Crooks

Pentru o mai bună dezvoltare a mucegaiului, depozitați pungile undeva la cald. Temperatura ușor ridicată, împreună cu umezeala din interiorul pungii, va oferi condițiile perfecte de dezvolare a mucegaiului. Acesta nu are nevoie de lumina soarelui, deoarece toate substanțele nutritive de care are nevoie le poate obține direct din pâine.

7. Verificarea progresului

(c) Future PLC/ © Illustrations by Ed Crooks

Observați zilnic progresul mucegaiului asupra fiecărei felie de pâine. Creșterea semnificativă ar trebui să fie observată după doar șapte zile de la pregătirea feliilor. Mâinile dumneavoastră erau la fel de curate pe cât credeați? Când ați terminat experimentul, aruncați feliile de pâine, în siguranță, fără a deschide pungile.

Concluzii:

Mucegaiul care se dezvoltă pe feliile de pâine este o reprezentare vizuală a murdăriei ascunse, prezentă pe mâinile dumneavoastră sau pe orice obiect pe care l-ați atins cu felia de pâine. Doar atingând pâinea, acest lucru arată cât de ușor bacteriile, virușii și sporii de mucegai pot fi transferați pe alte obiecte. Analizează modul în care s-a dezvoltat mucegaiul asupra primelor două felii și comparați-le cu felia atinsă de mâinile unei persoane proaspăt spălate și dezinfectate, pentru a descoperi importanța igienii mâinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.