Acasă Gadget-uri NOUL TERMOSTAT GOOGLE NEST

NOUL TERMOSTAT GOOGLE NEST

345
0
A treia generație a Termostatului Nest din 2015.

Un nou termostat Google Nest a ajuns la Comisia Federală de Comunicații (FCC). Droid-Life a fost primul care a identificat această listă pe site-ul guvernului. Listarea este în confidențială, însă detaliile pe care le avem sunt cam ciudate. Se consideră că posedă comenzi prin gesturi.

În primul rând, raportul de expunere RF prezintă dispozitivul ca fiind un „termostat” și spune că are Wi-Fi 802.11n și Bluetooth, ceea ce pare destul de normal. Apoi, listează dispozitivul cu un „transmițător de 60 GHz”, care nu a fost utilizat asupra unui termostat Nest anterior. O posibilă utilizare pentru un transmițător de 60 GHz este „WiGig”, o formă de Wi-Fi de 60 GHz care poate atinge 7 Gbps. Transferurile de date de mare viteză nu par cu adevărat adecvate pentru un termostat, o posibilitate mai probabilă fiind Proiectul Soli, sistemul de gesturi Google care a fost comercializat pentru prima dată la sfârșitul anului trecut pe Pixel 4.

Proiectul Soli este un sistem de gesturi pe care Google îl dezvoltă de ceva timp. Este un sistem de radar compact încorporat într-un cip, iar Google are aprobarea FCC pentru a utiliza Soli în banda de frecvență de la 57 – 64 GHz. În prezentarea inițială a proiectului a fost menționat faptul că prin mișcarea mâinii cu 60 Ghz și captând semnalul de revenire, Soli ar putea detecta „mișcările sub-milimetrice ale degetelor”, ceea ce ar permite un control foarte fin al gesturilor. A fost posibilă o apăsare de buton prin alăturarea degetului mare și a arătătorului sau rotirea unui cadran prin frecarea cele două degete. Soli a fost inițial conceput pentru dispozitive fără ecrane tactile mari, precum difuzoare sau ceasuri inteligente. Un termostat Nest s-ar încadra probabil în acea descriere, deoarece nu are un ecran tactil și se bazează, în schimb, pe o roată, care se poate roti și dubla corpul exterior al termostatului.

Desigur, versiunea Pixel 4 a Proiectului Soli a fost un eșec, iar micșorarea cipului experimental pentru a se potrivi într-un smartphone a însemnat pierderea precizie „sub-milimetrice” promisă. În loc de o mișcare fină a degetelor, Pixel 4 avea nevoie de gesturi complexe pentru a detecta orice, iar funcționalitatea era foarte redundantă, având în vedere că un smartphone are deja un ecran tactil uriaș în față. Poate că un termostat, care este mult mai gros decât un smartphone și cu o durată de viață mai mare a bateriei, poate folosi un cip mai mare și mai precis.

Până în prezent, Google nu a efectuat nicio schimbare în proiectarea Termostatului Nest. Google a cumpărat Nest în anul 2014 pentru 3,2 miliarde de euro, iar compania Nest a fost independentă câțiva ani sub umbrelele Google, ulterior Alphabet. Actualul termostat, a treia generație, a fost lansat în anul 2015, iar cel mai ieftin, Nest E, a fost lansat în anul 2017. Nest a încetat să mai fie o companie independentă și a fuzionat cu Google în anul 2018. Prin Google I / O 2019, compania Nest era cu adevărat moartă, iar „Nest” a devenit un sub-brand Google. Compania Nest și Google au încă o mulțime de suprapuneri confuze, precum aplicațiile inteligente pentru casă, și se pare că, în cele din urmă, toate produsele Nest vor fi înlocuite de versiunile Google.

Google ar putea fi la conducere acum, însă rareori există un motiv bun pentru a lansa o versiune actualizată a unui termostat. Este doar un termostat! Nu are nevoie de procesoare mai rapide sau conectivitate îmbunătățită, astfel încât trebuie să ai o altă scuză pentru a crea un nou hardware. Utilizând logica Google, gesturile Proiectului Soli par a fi un motiv suficient de bun pentru a construi o versiune Google a Termostatului Nest. Nu sunt sigur că cineva vrea să fluture mâna în jurul unui termostat, însă vom vedea care va fi vânzarea finală a companiei Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.