Acasă IT MICROSOFT VA RENUNȚA LA BROWSERUL INTERNET EXPLORER

MICROSOFT VA RENUNȚA LA BROWSERUL INTERNET EXPLORER

232
0
Deschiderea browser-ului Internet Explorer, sugerează descărcarea motorului de căutare Microsoft Edge

Microsoft a anunțat, într-o postare recentă pe blogul companiei, faptul că, până la sfârșitul anului 2021, aplicațiile Microsoft 365 nu vor mai oferi suport tehnic pentru browser-ul Internet Explorer 11. Acesta este un pas mare din partea companiei, care încearcă să atragă clienții pentru browser-ul său mai modern, Edge, chiar dacă unele instrumente se regăsesc pe sisteme vechi, care rulează Internet Explorer.

Începând cu data de 30 noiembrie 2020, schimbarea va începe cu aplicația „Web Microsoft Team”, care va înceta suportul tehnic pentru Internet Explorer. De asemenea, până la data de 17 august 2021, aplicațiile Microsoft 365 vor urma calea Internet Explorer. Iată cum explică Microsoft schimbările care vor fi efectuate în cadrul serviciilor Microsoft 365.

„Clienții vor avea o experiență neobișnuită sau nu vor putea să se conecteze la aplicațiile și serviciile Microsoft 365, prin intermediul Internet Explorer 11. Experiențele neobișnuite ar putea însemna că noile funcții ale Microsoft 365 nu vor mai fi disponibile sau că anumite funcții pot înceta să mai funcționeze atunci când este accesată aplicația sau serviciul prin Internet Explorer 11.”

Acestea fiind spuse, Compania Redmond a clarificat faptul că Internet Explorer 11 nu va dispărea. Multe companii au aplicații web proprii, care funcționează doar pe acel browser și este puțin probabil să se renunțe la el în întregime, în viitorul imediat.

Uneori, angajații din organizațiile respective folosesc două browsere, Internet Explorer, pentru aplicații specifice companiei, și Chrome, pentru orice altceva. Postarea de pe blog care anunța aceste modificări, a specificat că „modul Internet Explorer” al Microsoft Edge, ar putea să-i permită noului browser să lucreze cu unele dintre aceste aplicații. Totuși, Microsoft nu poate garanta că va oferi suport fiecărei aplicații.

Pe lângă anunțurile legate de Internet Explorer 11, Microsoft a mai declarat că, după data de 9 martie 2021, aplicația pentru desktop, Microsoft Edge Legacy, „nu va mai primi noi actualizări de securitate”.

Internet Explorer 11 a fost introdus în anul 2013, ca o componentă de bază a sistemelor de operare Windows. Acesta va continua să primească asistență, în conformitate cu politicile de garanție ale sistemelor de operare cu care a fost livrat, însemnând că asistența și actualizările de securitate se vor încheia, cu adevărat, în octombrie 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.