Acasă Gadget-uri APLICAȚII PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA SĂNĂTĂȚII MINTALE

APLICAȚII PENTRU ÎMBUNĂTĂȚIREA SĂNĂTĂȚII MINTALE

258
0

Aplicațiile pentru sănătatea mintală pot calma mintea și pot urmări bunăstarea personală. Aveți în continuare, cinci variante, toate disponibile atât pe iOS, cât și pe Android.

Pandemia de coronavirus reprezintă o criză ce vizează sănătatea din punct de vedere fizic, dar, ar putea fi, de asemenea, și una care afectează sănătatea mintală. La sfârșitul lunii martie, sondajele efectuate atât în Marea Britanie, unde izolarea abia începea, precum și în SUA, arătau deja faptul că pandemia afecta negativ bunăstarea mintală a oamenilor.

Din fericire, există resurse pentru a ne ajuta. Aplicațiile pentru sănătate mintală pot oferi un mod de a calma mintea și de a urmări bunăstarea. Iată cinci dintre acestea:

1. Calm

Cel mai indicat pentru relaxare

Calmul pune accent pe starea de bine și este locul de plecare pentru o relaxare pură. Deschideți aplicația pentru ca sunetul valurilor să te întâmpine. Aceasta aplicație deține un tip de meditație, numită „Daily Calm”, de 10 minute, plus o arhivă de lecții tematice de mindfulness, masterclass-uri de experți, precum și o serie de exerciții de streching pentru corp.

Un alt subiect, pe care aplicația Calm pune accent, este somnul, având o bibliotecă de povești de adormit pentru adulți, multe dintre ele fiind povestite de celebrități, plus o selecție de melodii pentru adormit, a soliștilor Moby, Sam Smith și Sigur Rós.

2. Headspace

Cea mai bună aplicație pentru meditație, pe diverse teme

Co-fondat și făcut public de către fostul călugăr budist Andy Puddicombe, Headspace, este centrat pe mindfulness și somn, fiind asemănător cu Calm. Cu toate acestea, are un stil artistic mai interesant, cu ilustrații și animații jucăușe, biblioteca fiind deosebit de bogată, conținând cursuri despre orice tematică, de la stima de sine și furie la creativitate și sarcină, orientate pe fiecare nivel de experiență.

Între timp, secțiunea de somn include funcții premergătoare somnului, povești unice de adormit, un „radio de somn” de opt ore, precum și „exerciții SOS”,în cazul în care obișnuiți să vă treziți noaptea.

3. Moodpath

Cea mai utilă aplicație pentru monitorizarea depresiei

Dezvoltată în colaborare cu psihologii, Moodpath se adresează celor care cred că ar putea avea simptome specifice depresiei. Aplicația pune trei întrebări simple, de trei ori pe zi, cu privire la sănătatea mintală a utilizatorului. După 14 zile, aceasta oferă o evaluare, precum și o recomandare de acțiune, care pot fi apoi transmise unui terapeut sau unui medic.

Alături de această evaluare gratuită, aplicația are și o bibliotecă de meditații ghidate și cursuri ce vizează sănătatea mintală. Cele mai multe dintre acestea sunt contra cost, dar există și cursuri gratuite despre depresie, cu sfaturi utile despre cum să iți menții sănătatea psihică.

4. Sanvello

Cea mai bună aplicație pentru monitorizarea sănătății mintale și a stării de bine

Aceasta este una dintre cele mai cuprinzătoare aplicații de sănătate mintală aflată pe piață,oferind acces gratuit tuturor în timpul crizei de coronavirus.

În plus, pe lângă meditațiile sale, care vin cu o opțiune de a schimba peisajul și muzica de pe fundal, Sanvello oferă cursuri de auto-îngrijire bazate pe principiile mindfulness și pe terapia comportamentală cognitivă (CBT), precum șio varietate largă de modalități,în vedera înregistrării gândurilor și obiectivelor.

Ceea ce este deosebit de util este faptul că puteți ține evidența obiceiurilor sănătoase sau nu atât de sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice, somnul, dar și aportul de cafeină,putând ulterior să le comparați cu starea dumneavoatră de spirit, pentru a vizualiza cum ar putea să vă afecteze sănătatea mintală.

5. Happify

Cea mai potrivită aplicație din punct de vedere interactiv

Happify oferă o abordare mai specifică a bunăstării, utilizând diverse jocuri. Aceasta pune accent pe șase abilități, inclusiv recunoștință, empatie și trai sănătos, cu activități interactive pentru fiecare. Unele dintre activități sunt jocurile, printre care unul care presupune distrugerea gândurilor negative prin tragerea cu rachete asupra lor, în stilul Angry Birds, iar unele sunt exerciții conduse de asistenta AI a aplicației, Anna.

Acest lucru ar putea fi luat sub formă de glumă de către unele persoane, dar o notă deosebit de plăcută o reprezintă faptul că toate activitățile vin cu o anume secțiune intitulată „De ce funcționează”,facând referire la studiile științifice. Un alt punct în plus provine din faptul că versiunea gratuită oferă acces la o gamă largă de conținut.

Aceste aplicații nu sunt destinate să înlocuiască sfatul unui medic. Dacă simțiți că vă luptați cu sănătatea dumneavoastră mintală, contactați-vă medicul. Puteți găsi, de asemenea, sfaturi pentru a face față cu brio acestei pandemii de coronavirus pe siteul Serviciului Național de Sănătate al Marii Britanii, respectiv nhs.uk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.