Acasă Știri CELE MAI PERICULOASE DRUMURI DIN LUME ÎNCĂ FOLOSITE ASTĂZI

CELE MAI PERICULOASE DRUMURI DIN LUME ÎNCĂ FOLOSITE ASTĂZI

1824
0

Ne-ar plăcea să credem că orice drum pe care mergem este sigur și că putem ajunge teferi la destinația dorită. Totuși acest caz nu este întotdeauna posibil. Se dovedește că există multe drumuri în întreaga lume care pur și simplu nu sunt potrivite pentru transport.

În mod ironic, multe dintre aceste drumuri au priveliști incredibile și sunt construite în zonele cu cele mai uimitoare peisaje din lume. Practic, cu cât locul este mai frumos, cu atât poate fi mai periculos să ajungi acolo. Iată câteva dintre cele mai periculoase drumuri de pe planetă și de ce ar trebui să stai departe de ele cu orice preț.

Podul Kuandinsky, Siberia

Există multe poduri în lume care se califică drept drumuri, dar podul Kuandinsky din Siberia nu este unul dintre acestea. Construit din lemn și metal ruginit, acest pod ar fi trebuit să fie închis publicului în urmă cu zeci de ani.

Fără parapeți sau orice fel de pavaj, este foarte posibil să poți cădea în râul înghețat de dedesubt. Surse locale au susținut că până în prezent, doar 35 de persoane au traversat cu succes podul, fără a li se deteriora vehiculul sau chiar pe ei înșiși.

Drumul tunelului Guoliang, China

În timp ce China este un refugiu turistic plin de atracții interesante, există o mulțime de drumuri periculoase care ar trebui evitate. Unul dintre cele mai devastatoare este Drumul Tunelului Guoliang, aflat la o altitudine de 2.000 de metri.

Fără garduri de protecție și tendința de a fi acoperit de ceață și suprafețe deseori noroioase, Guoliang este o adevărată provocare pentru conducătorii autovehiculelor. Un grup de săteni a construit drumul tunelului prin Munții Taihang, nefiind singurul din zonă!

Drumul Canionului Skippers, Noua Zeelandă

Mulți fani ai serialului Stăpânul Inelelor vor fi conștienți de faptul că multe scene din filme au fost filmate în peisajele frumoase din Noua Zeelandă. Cu toate acestea, cu fiecare vedere excelentă pe care insulele trebuie să o ofere, pare să existe un drum periculos „chiar după colț”.

Drumul Canionului Skippers este probabil cel mai periculos dintre toate. Nu există parapeți, doar stânci abrupte, drumul fiind greu de parcurs din cauza faptului că este foarte îngust.

Drumul Oceanului Atlantic, Norvegia

Este ușor de precizat faptul că Drumul Oceanului Atlantic din Norvegia este unul dintre cele mai spectaculoase construcții inginerești din toate timpurile. Construit în anii ‘80, acest drum lung și șerpuitor face legătura între insule aflate pe o distanță de cinci mile, pornind dintr‑o parte a Norvegiei continentale și terminându-se în cealaltă parte.

Pe de altă parte, însă, drumul este considerat a fi periculos, fiind plasat pe stânci sau roci, foarte aproape de apă.

Drumul Porții Mari Tianmen Shan, China

În prezent există o mulțime de drumuri neobișnuite, dar acesta, probabil, le depășește pe toate. Construit de-a lungul Parcului Național din Muntele Tianmen, Big Gate Road ajunge la o uimitoare altitudine de 3.000 de metri, pe cel puțin șase mile.

În timp ce există mulți turiști îndrăzneți și localnici, deopotrivă, care adesea încercă să conducă până în vârf, există o alternativă la acest drum periculos. Telecabina existentă în acest loc are cel mai lung traseu de pe planetă.

Șoseaua James Dalton, Alaska

Mulți își doresc să călătorească în Alaska pentru a arunca o privire asupra peisajelor și munților săi uimitori, în special în perioadele cele mai reci ale anului. Cu toate acestea, pentru a ajunge la multe dintre locațiile cheie ale statului, va trebui, probabil, să cobori pe autostrada James Dalton.

Pe o lungime uimitoare de 414 mile, acest drum este deosebit de periculos datorită zonelor abrupte și a tendinței sale de a izola șoferii de aproape orice formă de ajutor, dacă se confruntă cu un fel de accident.

Defileul Taroko, Taiwan

Cel mai periculos drum al Taivanului este, fără îndoială, Defileul Taroko. Cunoscut pentru virajele sale ascuțite și curbele înguste, bicicliștii și drumeții, deopotrivă, nu se pot abține în a se avânta în această misiune sfidătoare a morții. Nu este cea mai lungă rută care poate fi parcursă.

Cu toate acestea, munții înalți și vremea extremă, care afectează adesea aceste părți, sunt motive clare pentru care acest drum rămâne atât de periculos. Mai precis, taifunurile tind să provoace alunecări de roci care adesea fac inutilizabile secțiuni din Defileul Taroko. Sună distractiv!

Autostrada Kahekili, Hawaii

Când vă gândiți la Hawaii, plajele liniștite și nisipoase sunt unele dintre primele lucruri care vă vin în minte. În orice caz, această națiune plină de insule are o mulțime de drumuri îndepărtate, care au un impact negativ asupra turiștilor și localnicilor.

Autostrada Kahekili, având o singură bandă, este plină de curbe strâmte și stânci abrupte, ceea ce nu este ideal pentru mulți călători de biciclete care folosesc acest drum în fiecare an. Din fericire, drumul lung de 20 de mile a fost reparat complet în ultimii ani.

Bulevardul Commonwealth, Filipine

Un alt drum care a dat reputația Filipinelor de a fi una dintre cele mai periculoase țări din lume în care te poți deplasa este bulevardul Commonwealth. Cunoscut și sub denumirea de „Autostrada morții”, Commonwealth nu este periculos prin modul în care multe dintre celelalte drumuri sunt descrise în acest articol.

În ciuda faptului că se află la nivelul solului și parcurge o distanță destul de dreaptă, cel mai aglomerat drum al orașului Quezon are numeroase obstacole și 18 benzi, în care se petrec aproximativ cinci accidente de circulație în fiecare zi.

BR-116, Brazilia

De asemenea, denumită „Autostrada Morții”, BR-116 din Brazilia este un traseu care trece printr-o varietate de lanțuri muntoase, întinzându-se literalmente pe mii de kilometri. Acest drum nu este de fapt atât de periculos precum cele descrise anterior.

Cu toate acestea, a fost slab întreținut de-a lungul anilor și este încărcat de bande oportuniste și de poliție coruptă care, aparent la fiecare pas, sunt gata să exploateze turiștii naivi care doresc pur și simplu să ajungă de la punctul A la punctul B.

Col de Turini, France

Pe această listă există multe drumuri curbate, dar Col de Turini are o mulțime de alte probleme. Deși este renumit pentru faptul că a fost folosit în timpul Raliului de la Monte Carlo, aceasta înseamnă că în aceste curbe strânse s-au întâmplat multe accidente.

Sigur, este încântător oferind șoferilor o priveliște uimitoare a peisajului din jurul său. Un lucru este cert, nu este bine să parcurgeți acest drum în condiții meteorologice nefavorabile.

Gorges du Dades, Maroc

Nu ar trebui să ne surprindă prea mult faptul că unele dintre cele mai periculoase drumuri ale lumii sunt situate în medii deșertice. În Maroc, spre exemplu, Gorges du Dades este un drum șerpuitor care, după cum se poate observa, este suficient de periculos din cauza tuturor curbelor și virajelor sale.

Totuși, aceasta nu este chiar cea mai mare amenințare pe care o prezintă drumul. Gorges du Dades este renumit pentru numeroșii șoferi marocani care afișează obiceiuri nesăbuite, ceea ce provoacă uimire în rândul turiștilor.

Ruta 40, Argentina

Nu este un secret faptul că Argentina este o țară mare. Așadar, dacă intenționați să vedeți o mulțime de astfel de bijuterii ale Americii de Sud, Ruta 40 este o oportunitate de a face acest lucru, cu toate că drumul este foarte periculos.

Această rută națională se întinde pe 3.100 de mile de la Quiaca, Jujuy în partea de nord a țării până la Cabo Virgenes (Santa Cruz), din sud. Cu siguranță nu este cel mai periculos drum din această listă, dar până în ziua de azi, există încă o mulțime de porțiuni de drum neasfaltate.

Autostrada Karnali, Nepal

În general, drumurile cu o singură bandă sunt periculoase în oricare dintre perioadele anului. Dar în ceea ce privește Autostrada Karnali, aceasta este cu adevărat periculoasă, infrastructura fiind complet nedezvoltată.

Fiind plină de denivelări, șoferii pot traversa cu greu prin Karnali. Este construită de-a lungul Muntelui Everest, iar autoritățile din Nepal îi sfătuiesc pe localnici să nu conducă pe această autostradă după apunerea soarelui.

Autostrada Karakoram, Pakistan/China

Nicio listă de drumuri periculoase nu este completă fără Autostrada Karakoram. Conectând Pakistanul cu China, 892 de oameni și-au pierdut viața în timp ce lucrau pe acest drum lung de 800 de mile, și înainte ca acesta să fie finalizat, la 27 de ani de la începerea lucrărilor.

Karakoram este înconjurată de munți, autostrada fiind adesea afectată de avalanșe, alunecări de teren și cantități foarte mari de zăpadă. Este recomandată deplasarea cu avionul, decât parcurgerea acesteia.

Col du Chaussy, France

Există mari șanse ca Col du Chaussy să fie cel mai frumos drum din această listă! În același timp drumul este extrem de periculos.

Cu viraje abrupte și posibilitatea de a cădea de la altitudini ridicate, doar cicliștii profesioniști ar putea să se încumete la parcurgerea acestui drum. După o serie de accidente, autoritățile locale au luat decizia de a asfalta drumul într-un mod corespunzător.

Drumul Vulcanului Cotopaxi, Ecuador

Dacă trebuie să treceți pe lângă un vulcan activ pentru a ajunge la serviciu în fiecare zi, atunci ar fi de preferat să vă mutați în altă parte. Mulți ecuadorieni se confruntă cu sarcina descurajantă de a lua drumul Vulcanului Cotopaxi, care, după cum sugerează și numele, se conduce de-a lungul muntelui exploziv.

Nu numai că există teama constantă de a fi acoperit cu lavă lichidă, fierbinte, dar există și multe gropi care pot fi cauza accidentelor.

Pasajul du Gois, Franța

Franța are unele dintre cele mai frumoase și impresionante drumuri pentru toți șoferii, de la viraje spectaculoase din Alpii Francezi până la priveliști uimitoare ale castelelor de pe Valea Loire. Cu toate acestea, dacă există un drum pe care nu ne-am dori să îl traversăm, ar fi Pasajul du Gois.

Pasajul de 4.125 km duce spre insula Noirmoutier și este inundat de valurile înalte, de două ori pe zi. Întrucât drumul este, de fapt, sub apă, timp de multe ore din zi, autoritățile închid drumul pentru a împiedica șoferii să fie blocați. Dacă vă gândiți să utilizați această rută, asigurați-vă că împachetați un costum de baie și un tub de respirat sub apă (snorkel).

Pasul Stelvio, Italia

În Italia, pe cât sunt de frumoase peisajele, pe atât de periculoase pot fi drumurile care le traversează. Acest lucru se aplică, cu siguranță, și pentru Pasul Stelvio.

Situat în Alpii Italiei, ruta traversează toată suprafața acestora, de la cele mai înalte altitudini, până în partea de jos a muntelui. Drumul nu este deloc simplu de parcurs. Pe cât este de greu de traversat în condiții meteorologice bune, șoferii sunt sfătuiți să evite traseul atunci când drumul este acoperit de gheață sau când vântul bate cu putere.

Pasarela San Juan, Colorado

În timp ce pasarela din San Juan oferă priveliști cu adevărat uimitoare și este una dintre cele mai pitorești părți ale autostrăzii Million Dollar din Colorado, aceasta oferă, de asemenea, partea sa de pericole.

Acest drum vântos, înconjurat de munții plini de zăpadă, are o mulțime de zone fără bariere de protecție, ceea ce înseamnă că derapajul într-un șanț ar putea fi posibil. Dacă se realizează vreo manevră greștită a vreunui șofer, s-ar putea produce accidente grave. Șoferii sunt sfătuiți să evite San Juan noaptea.

Autostrada Kolyma și Autostrada Lena, Rusia

Există un motiv întemeiat pentru faptul că următoarele autostrăzi sunt cunoscute sub denumirea de „Drumul oaselor”. Întinzându-se pe aproape două mii de kilometri de teren rusesc înghețat și noroios, autostrăzile Kolyma și Lena sunt cele mai periculoase și mai nesigure.

Traversând una dintre cele mai reci regiuni de pe planetă, aceste drumuri au provocat pierderi de vieți omenești de-a lungul timpului, multe vehicule părăsind carosabilul din cauza stratului de gheață depus pe drum. Șoferii sunt sfătuiți să evite utilizarea acestora pe timpul iernii, când terenurile și apele sunt complet înghețate.

Drumul Delle 52 Gallerie (Pasubio), Italia

Traducerea literală în „drumul celor 52 de tuneluri”, Strade Delle 52 Gallerie este un drum periculos, indiferent de perioada anului. Aflat între Porte del Pasubio și Bocchetta Campiglia, acest drum  a fost construit în scopuri militare, în timpul Primului Război Mondial.

În zilele noastre, bicicliștii iau acest drum ca pe o provocare, având parte de o experiență inedită. Conducerea vehiculului nu este recomandată, mai ales pe anumite zone unde traficul rutier este complet interzis.

Drumul Killar către Pangi, trecând prin Kishtwar, India

Nu ar trebui să ne surprindă faptul că drumul Killar către Pangi din India, care trece prin Kishtwar este deschis doar în timpul verii. Acest drum, încărcat cu stânci și pietriș, se întinde pe aproximativ 70 de mile, anumite secțiuni ale drumului fiind deosebit de periculoase din cauza lipsei de balustrade, dar și a stâncilor abrupte.

Dacă un șofer nu este atent în totalitate, ar putea ajunge în partea de jos a muntelui, pe care drumul a fost construit. Chiar și vizionarea videoclipurilor cu persoane care conduc pe acest drum poate fi extrem de incomodă.

Drumul Luxor-al-Hurghada, Egipt

Deși s-ar putea să nu aibă același fel de probleme de siguranță pe care le au celelalte drumuri din această listă, drumul Luxor-al-Hurghada din Egipt a fost cunoscut prin faptul că a provocat daune celor care l-au parcurs.

Ceea ce face ca acest drum să fie periculos sunt bandiții oportuniști care adesea plonjează pe marginea drumului noaptea, așteptând să-i prindă într-o ambuscadă pe șoferi. Drept urmare, mulți șoferi conduc de-a lungul Luxor-al-Hurghada fără faruri pornite, pentru a trece neobservați.

A726, Scoția

Bazându-ne doar pe fotografie, s-ar putea să nu existe niciun semn clar de pericol pentru acest drum. A726 din Scoția este o autostradă pe care mulți au făcut accidente. De-a lungul anilor, mulți șoferi s-au lovit frontal din cauza naturii drumului, care este foarte curbat.

Unii consideră că frumusețile pitorești ale țării scoțiene distrag adesea șoferii de la a-și păstra atenția asupra drumului. Din cauza vitezei de deplasare a mașinilor pe A726, avocatul pentru siguranța rutieră, Graeme Macklin, a descris drumul ca fiind o „pistă de curse”.

Drumul Arica către Iquique (Ruta Națională 5), Chile

În timp ce o mare parte din Autostrada Chile 5 a fost modernizată și reconstruită din motive de securitate și siguranță, partea cunoscută sub numele de Ruta 5, de la Arica și până la Iquique, este încă extrem de periculoasă.

Acest drum asfaltat, având două benzi, poate adesea distrage șoferii din cauza peisajului pitoresc. Drept urmare, mulți șoferi tind să depășească limita de viteză de 62 km/h, ceea ce poate duce la accidente rutiere severe. Nu este de mirare dacă vor fi văzute carcase ale mașinilor prăbușite de-a lungul părților laterale ale acestui drum.

Drumul 431 (Autostrada spre Iad), Alabama

Denumită în mod clasic Autostrada spre Iad, secțiunea din Alabama a Rutei 431 s-a confruntat, de-a lungul anilor, cu o serie de accidente rutiere. Dovadă sunt monumentele memoriale și crucile persoanelor care și-au pierdut viața, fiind situate pe lângă drumul acestei autostrăzi de stat, pe toată distanța ei.

Ele sunt acolo pentru a le aminti celorlalți șoferi cât de mulți oameni și-au pierdut viața pe acest drum nesigur și ca un avertisment pentru șoferii care trebuie să fie extrem de precauți în timpul condusului.

Autostrada Sichuan-Tibet, China

După cum probabil ați ghicit deja, China este plină de drumuri nesigure, periculoase și șerpuite. Autostrada Sichuan-Tibet este situată în China, fiind și cea mai periculoasă.

Din cauza faptului că există un risc ridicat de avalanșe și alunecări de roci, șoferii se pot confrunta cu accidente catastrofale. Având în vedere că drumul a fost construit în anii ‘50, este clar că acesta are nevoie de renovări serioase. O statistică uluitoare arată că 7.500 de persoane și-au pierdut viața, din cele 100.000 care au străbătut drumul.

Șoseaua Patiopoulo-Perdikaki, Grecia

Pe o distanță de aproximativ 13 km, drumul Patiopoulo-Perdikaki din Grecia nu este deloc un drum ușor. Ghidurile turistice recomandă frecvent călătorilor să nu utilizeze acest drum periculos, muntos, care este, de obicei, blocat de turmele de capre.

Având în vedere că șoseaua poate deveni extrem de alunecoasă atunci când există ploi abundente și că balustradele lipsesc cu desăvârșire, există o șansă extrem de mare de a cădea de pe drum. De asemenea, acesta este plin de gropi.

A683, Anglia

S-ar putea să nu pară cel mai periculos drum din această listă și nu este deloc așa. Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că A683 din Anglia este o autostradă plină de pericole, în ciuda dispunerii sale aparent inofensive.

Aparent, numărul de accidente de circulație rutieră și victime de pe acest drum cresc în fiecare an, în ultimii doi ani înregistrându-se sute de victime. În general, în Lancashire, Anglia, există multe drumuri lungi, care prezintă tot felul de probleme pentru șoferi.

Trecerea Zoji La, India

Deși multora le place să realizeze trasee pitorești în timpul călătoriilor lor, este imposibil să se bucure de împrejurimi atunci când nu există garduri de protecție de-a lungul drumului. Trecerea Zoji La din India este un exemplu clar al acestei idei.

În ciuda faptului că au fost construite pe minunatul munte Himalaya, mulți localnici folosesc acest drum pentru a face naveta spre și de la muncă. Când cineva s-ar gândi că ar trebui să parcurgă un drum întreg peste cel mai mare lanț muntos din lume, pentru a ajunge la muncă, ar putea să ia în considerare o relocare…

Autostrada Halsema, Filipine

Unele țări pur și simplu prezintă mai multe drumuri periculoase decât altele, iar Filipine este cel mai bun exemplu. Autostrada Halsema și-a însușit reputația de a nu fi întreținută corespunzător.

În mod clar, autostrada necesită o întreținere permanentă, mai ales din cauza numeroaselor alunecări de teren care afectează această parte a lumii. Pentru a ajunge pe faimosul teren Sagada, mulți sunt nevoiți să folosească Halsema din cauza modalităților limitate de transport pentru a ajunge acolo. În fiecare an, unul sau două autobuze cad de pe marginea acestei autostrăzi.

Autostrada 80, Irak

Pentru a ajunge din Kuweit în Basram, este nevoie să traverseze autostrada 80 a Irakului, cunoscută sub numele de „Autostrada Morții”. Aceasta a fost scena pentru o serie de atacuri militare asupra tancurilor și camioanelor irakiene, din partea SUA.

În timpul conflictului din 1991, se crede că au fost uciși între 200 și 1000 de oameni. În aceste zile, un „cimitir de vehicule” se află pe ambele părți ale drumului. Deși nu este deosebit de periculos, Irakul este încă cunoscut din cauza numeroaselor războaie din ultimele decenii.

Autostrada Kabul-Jalalabad, Afganistan

Întinzându-se pe o distanță de 89 de mile, Autostrada Kabul-Jalalabad este unul dintre cele mai lungi și mai înșelătoare drumuri din tot Afganistanul. Cu stânci solide și mormane de moloz la fiecare pas, nu ar trebui să fie o surpriză de ce această autostradă este foarte aglomerată.

Gardurile sunt practic inexistente și este cunoscut faptul că se produc frecvent căderi de roci. Cu toate că drumul poate părea nu foarte periculos, o alunecare de pe autostradă ar putea face imposibilă revenirea pe aceasta.

Drumul Yungasului de Nord, Bolivia

Când vine vorba de drumuri periculoase, trebuie luat în calcul și drumul Yungas, din Bolivia. Acest traseu periculos, de doar 50 de kilometri, este prezent în inimile multor pasionați de adrenalină.

Din 1994, până la 300 de persoane pe an și-au pierdut viața în timp ce coborau pe „Drumul Morții”. În ciuda eforturilor recente de a reface drumul Yungas, în continuare există autobuze și camioane care se rostogolesc pe marginea lui. Yungasul de Sud este, de asemenea, un drum extrem de periculos.

Drumul Fairy Meadows, Pakistan

Deși denumirea drumului te poate duce cu gândul la faptul că acesta este unul plăcut de parcurs într-o zi frumoasă de primăvară, drumul Fairy Meadows nu are atât de multe pajiști și, nici pe departe, nu există zâne. Situat în apropiere de Nanga Parbat, este întins pe o distanță de șase mile, nefiind destinat călătoriilor obișnuite.

Acestea fiind spuse, localnicii par să se descurce destul de bine cu împrejurimile neprietenoase ale drumului Fairy Meadows. Fiind un drum neîntreținut și fără reglementări în materie de securitate și sănătate, este recomandat să fie evitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.