Acasă Planeta Pământ CUM AR FI DACĂ ȚI-AI PUTEA ALIMENTA MAȘINA ȘI CASA CU RESTURI...

CUM AR FI DACĂ ȚI-AI PUTEA ALIMENTA MAȘINA ȘI CASA CU RESTURI DIN PLASTIC?

1493
0

Cât de des găsiți coșul de gunoi plin cu sticle de lapte, ambalaje alimentare și o gamă variată de produse din plastic pentru uz casnic? Universitatea din Chester tocmai a dezvoltat o tehnologie care topește deșeurile din plastic și le transformă în energie.

Dacă aceste deșeuri ar fi strânse din toate gospodăriile din Marea Britanie, ele ar putea fi utilizate pentru generarea energiei electrice și chiar pentru alimentarea mașinii pe care o conduci. Rezultatul? Deșeurile plastice ar avea un scop, o funcție practică, ecologică, chiar în casa ta. Astfel, vei putea economisi bani prin intermediul acestui proces.

Cum poți obține energie din deșeurile plastice?

Potrivit Centrului Energetic al Universității din Chester, din Parcul Științific Thornton, este posibil să se creeze așa numita „energie risipită”. Universitatea lucrează de câțiva ani cu PowerHouse Energy pentru a dezvolta o tehnologie verde, care folosește un cuptor de sticlă, încălzit la 1.000 °C, pentru a topi plasticul. Prin acest proces se emit apoi o serie de gaze, inclusiv hidrogen, care pot fi transformate în combustibil.

Partea cea mai bună a acestei inovații tehnologice este că plasticul pe care îl colectați nu trebuie să fie sortat sau spălat, pentru a fi utilizat. În cadrul procesului sunt preluate toate deșeurile amestecate, în forma contaminată, fiind transformate în electricitate.

În acest fel, Universitatea din Chester speră „să oprească răspândirea plasticului în ocean, în timp ce se caută o modalitate de a se monetiza plasticul, prin intermediul acestui sistem eficient de conversie.

Când se va putea utiliza această tehnologie?

În forma sa actuală, tehnologia poate realiza doar conversia la scară mică a plasticului în hidrogen și electricitate (fără a mai rămâne plastic), dar dezvoltatorii au în plan să extindă capacitatea de procesare. În Marea Britanie și Asia de Sud-Est, dezvoltatorul Waste2Tricity (W2T) dorește să se extindă, construind o fabrică în apropierea portului Ellesmere, din Cheshire. În uzină se va produce combustibil cu hidrogen și energie, având costuri reduse, dar și emisii limitate de carbon.

Joe Howe, directorul executiv al Thornton Energy Research Institute de la Universitatea din Chester, a discutat despre un prototip, într-o declarație publică dată pe site-ul lor web:

„Suntem extrem de încântați să deținem prototipul în cadrul Universității din Chester. Tehnologia transformă toate deșeurile de plastic în hidrogen de înaltă calitate, cu conținut redus de carbon, care poate fi folosit pentru alimentarea motoarelor cu gaz. Un produs secundar al acestui proces este energia electrică, ceea ce înseamnă că deșeurile din plastic nu numai că pot alimenta mașinile, dar pot, de asemenea, să aprindă luminile în casele oamenilor.

„Cu siguranță lumea trebuie să folosească această tehnologie. Aceasta va valorifica deșeurile de plastic, cu posibilitatea de a alimenta orașele lumii și, cel mai important, poate contribui la curățarea oceanelor noastre”.

Deși utilizarea materialelor plastice care nu sunt reciclabile nu este încurajată, acum deșeurile ar avea o utilitate în casa ta. Proiectul evoluează treptat pe măsură ce Waste2Tricity adună fondurile de care are nevoie pentru a rezolva problema deșeurilor din plastic, la o scară mai mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.