Acasă Știri GOOGLE ȘI-A MĂRIT PORTOFOLIUL CU ENERGIE VERDE

GOOGLE ȘI-A MĂRIT PORTOFOLIUL CU ENERGIE VERDE

161
0

Google a anunțat la sfârșitul anului 2019 impulsul foarte mare la achizițiile sale de energie electrică ecologică, spunând că ofertele vor stimula construcția de milioane de panouri solare și sute de turbine eoliene.

Gigantul american și-a mărit portofoliul de energie solară și eoliană, cu mai mult de 40% cu oferte pentru 1.600 megawați de electricitate.

„Odată ce toate aceste proiecte vor veni online, portofoliul nostru de energie fără carbon va produce mai multă energie electrică decât locurile precum Washington DC sau țări întregi precum Lituania sau Uruguay, într-un an”, a declarat directorul executiv Google, Sundar Pichai, într-o postare pe blog.

Pichai a prezentat noile oferte și acorduri combinate drept cea mai mare achiziție corporativă de energie regenerabilă din istorie.

Portofoliul mondial Google al acordurilor semnate pentru energie eoliană și solară totalizează 5.500 de megawați, ceea ce a fost descris ca fiind capacitatea unui milion de acoperișuri solare.

În 2017, Google a devenit prima companie de dimensiunea sa care a compensat întregul consum anual de energie electrică cu energie regenerabilă, repetând activitatea și în anul următor, potrivit lui Pichai.

„Drept urmare, am devenit cel mai mare cumpărător corporativ de energie regenerabilă din lume”, a spus el.

Deoarece serviciile de internet și procesul matematic găzduite în cloud sunt din ce în ce mai prezente în stilul de viață al utilizatorilor, cererea de energie crește la centrele de date care se ocupă de calcule.

Ultimele oferte de energie verde pentru Google includ investiții în Chile, Europa și SUA.

Pichai a anunțat, de asemenea, două noi subvenții de la brațul său filantropic, Google.org, pentru a sprijini organizațiile care îmbunătățesc accesul la energie curată, pentru toate întreprinderile.

Google.org va acorda o subvenție de 500.000 de dolari către Alianța cumpărătorilor de energie regenerabilă din SUA și o subvenție de 500.000 de euro către RE-Source, în Europa.

„Acestea sunt doar câteva dintre modurile în care lucrăm pentru a combate schimbările climatice la scară globală”, a spus Pichai.

„Scopul nostru este să ne asigurăm că tehnologia poate ajunge la toată lumea, pe planeta pe care o numim acasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.