Acasă Știri 15 IMAGINI ULUITOARE DIN ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE ÎN LUNA APRILIE 2021

15 IMAGINI ULUITOARE DIN ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE ÎN LUNA APRILIE 2021

129
0
(c) Finnbarr Webster Getty Images

Stol de pescăruși

(c) STR/AFP Getty Images

Această fotografie a fost realizată în data de 4 aprilie 2021, care surpinde oameni urmărind păsări migratoare, într-o zonă de lângă râul Yalu din Dandong, în provincia Liaoning din nord-estul Chinei.

Selfie-ul elicopterului Ingenuity de pe Marte

(c) NASA/JPL

În data de 6 aprilie 2021, roverul Perseverance Mars al NASA a făcut un selfie cu elicopterul Ingenuity, în această imagine fiind situat la aproximativ 3,9 metri de rover. Selfie-ul roverului Perseverance cu elicopterul Ingenuity este alcătuit din 62 de imagini individuale, îmbinate odată ce au fost trimise către Pământ. Imaginile au fost realizate în ordine, în timp ce camera roverului era orientată către elicopter, apoi în timp ce era orientată la camera WATSON. Rover-ul Curiosity poate realiza selfie-uri similare, folosind o cameră poziționată pe brațul său robotizat.

Racheta Soyuz

(c) NASA

În data de 6 aprilie 2021, o rachetă Soyuz a fost transportată cu trenul la platforma de lansare Site 31, la Cosmodromul Baikonur din Kazahstan. Expediția 65 reprezintă o misiune spațială a NASA, în care astronauții Mark Vande Hei, Roscosmos Pyotr Dubrov și Oleg Novitskiy vor face parte din echipajul de la bordul navei lor Soyuz MS-18, programată pentru lansare în data de 9 aprilie NASA

Curățarea Monumentului Cuceritorilor Spațiului din Moscova

(c) Sergei Savostyanov/TASS Getty Images

Un alpinist utilitar industrial folosește un aparat de spălat cu presiune pentru a curăța Monumentul Cuceritorilor Spațiului de pe aleea cosmonauților din cadrul centrului de expoziții VDNKh, Moscova, Rusia, 7 aprilie 2021.

Vița de vie afectată de climă

(c) Jeff Pachoud/AFP Getty Images

Apa este pulverizată pe podgoria vinicolă Daniel-Etienne Defaix de lângă Chablis, Burgundia, deoarece temperaturile scad sub zero grade Celsius în timpul nopții. Imaginea a fost realizată în data de 7 aprilie 2021. Vinificatorii au încercat să mențină temperatura aerului aprinzând lumânări în podgoriile lor, dar în multe cazuri nu a fost suficient să-și protejeze vițele de vie, după cea mai rea vreme din regiune din ultimii 30 de ani.

Vedere din satelit a orașului București

(c) ESA

Imaginea a fost captată de satelitul Copernicus Sentinel-2 al ESA, în care este surprinsă capitala României, București. În jurul orașului, poate fi observat aspectul geometric al terenurilor agricole fertile, în timp ce râul Dâmbovița pătrunde prin centrul acestuia. În partea de nord a orașului sunt situate lacuri, unele dintre cele mai importante fiind Lacul Herăstrău, Lacul Floreasca, Lacul Tei și Lacul Colentina.

Detectorul de Miuoni

(c) Reidar Hahn/Fermi National Accelerator Laboratory/DOE/UPI Shutterstock

Inelul Muon g-2 se află în holul detectorului, printre componentele electronice, fasciculul de miuoni și alte echipamente. Acest experiment impresionant funcționează la o temperatură de -268 grade Celsius și studiază precesiunea (sau oscilația) miuonilor în timp ce aceștia se deplasează prin câmpul magnetic. Pentru prima dată, oamenii de știință au măsurat cu exactitate interacțiunile dintre neutrinii care lovesc nucleii atomici din centrul detectorului de particule Fermilab din cadrul Departamentului de Energie.

Instalație de lumini din fibre optice

(c) Patrick T Fallon/AFP Getty Images

În această imagine cu expunere îndelungată, instalația de lumini cu fibră optică luminează un câmp, ca parte a expoziției de artă imersivă Field of Light a artistului Bruce Munro, în data de 13 aprilie 2021 în Paso Robles, California.

Schelele de la Notre-Dame

(c) Getty Images

În această imagine sunt prezentate schelele de construcție, sub bolta catedralei Notre-Dame din Paris, înainte de o vizită a președintelui francez, la doi ani după incendiul care a condus la prăbușirea turlei și distrugerea a unei suprafețe mari a acoperișului. Lucrările de restaurare propriu-zise nu au început încă, întrucât până în prezent bugetul a fost alocat pentru consolidarea clădirii, iar lucrările complete de restaurare ar trebui să înceapă la începutul anului 2022.

Sat acoperit de nisip

(c) Giuseppe Cacace/AFP Getty Images

O vedere aeriană surprinde satul abandonat Al-Madam, la granița cu Golful Sharjah, pe jumătate îngropat în nisipul deșertului, în data de 22 aprilie 2021.

Zborul elicopterului Ingenuity

(c) NASA/JPL-Caltech/ASU/MSSS

Roverul Perseverance al NASA de pe Marte a captat această imagine a celui de-al doilea zbor al elicopterului Marte Ingenuity, folosind camera sa stângă Mastcam-Z.

Nava Energy Observer, alimentată cu hidrogen

(c) Ringo Chiu/AFP Getty Images

Energy Observer este primul vas maritim alimentat cu hidrogen din întreaga lume. Imaginea a fost captată în momentul sosirii acesteia în Long Beach, California, de Ziua Pământului, în data de 22 aprilie 2021. Din momentul plecării din Saint Malo, Franța, în anul 2017, catamaranul, care are o lungime de 30 de metri, a navigat peste 30.000 de mile marine, alimentată cu energii regenerabile.

Aniversarea telescopului Hubble

(c) NASA/ESA/Hubble Space Telescope

În sărbătoarea celei de-a 31-a aniversări a lansării telescopului spațial Hubble NASA / ESA, astronomii au îndreptat celebrul observator către una dintre cele mai strălucitoare stele observate în galaxia noastră. Steaua gigantă prezentată în această imagine aniversară a Telescopului Spațial Hubble este supusă unui „război” între gravitație și radiații, pentru a evita autodistrugerea. Steaua, denumită AG Carinae, este înconjurată de un nor de gaz și praf în expansiune. Nebuloasa are o lățime de aproximativ cinci ani lumină, ceea ce echivalează cu distanța de la Pământ până la cea mai apropiată stea, Alpha Centauri.

Andocarea capsulei SpaceX Crew Dragon Endeavour la Stația Spațială Internațională

(c) NASA

Această imagine, captată în data de 24 aprilie 2021, surprinde apropierea capsulei SpaceX Crew Dragon Endeavour de Stația Spațială Internațională.

Luna Roz

(c) Finnbarr Webster Getty Images

Luna plină este surprinsă în spatele monumentului Stonehenge din Wiltshire, Marea Britanie, în data de 27 aprilie 2021. SuperLuna roz a atins dimensiunea maximă la primele ore ale dimineții și a strălucit cu 30% mai puternic decât în mod normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.