Acasă Transporturi ÎMBUNĂTĂȚIREA FUNCȚIILOR DIN GOOGLE MAPS

ÎMBUNĂTĂȚIREA FUNCȚIILOR DIN GOOGLE MAPS

349
0
Instrumentul de editare a drumurilor, pe care Google intenționează să îl introducă în aplicația Google Maps. (c) Google

Google intenționează să introducă o nouă funcție în aplicația Google Maps, care va permite utilizatorilor să traseze drumurile ce lipsesc direct pe hartă. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea acoperirii serviciului, în zonele în care sursele de date nu sunt suficient de cuprinzătoare. Totuși, funcția va fi disponibilă doar în 80 de țări, în versiunea de desktop a aplicației Google Maps, însă nu și pe aplicațiile mobile. Reprezentanții companiei Google au declarat faptul că vor „examina” aceste modificări sugerate pe hartă, înainte de a le implementa.

Conform companiei Google, serviciul va funcționa astfel: „Atunci când vedeți un drum lipsă pe site-ul maps.google.com, pur și simplu faceți clic pe butonul din meniul lateral, accesați „Editați harta” și selectați „Drumul lipsă”. Astfel, puterea de a cartografia hărțile se află în mâinile tale! Adăugați drumuri lipsă doar prin simpla trasare a unor linii, redenumiți rapid drumurile, schimbați sensul drumului și realiniați sau ștergeți drumurile incorecte.”

Aceasta nu este prima dată când Google oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a edita hărțile. Compania obișnuia să ruleze un instrument, denumit Map Maker, care acționa într-un mod similar unei hărți create de comunitate, precum pagina Wikipedia. Totuși, moderarea instrumentului a devenit o problemă, iar Google a închis proiectul în anul 2017. Cu toate acestea, un subset limitat de funcții ale instrumentului Map Maker, denumite „Local Guides”, au fost puse la dispoziția super-utilizatorilor platformei Google.

Noile funcții de editare a hărților sunt mult mai precise și mai optimizate, acestea fiind  disponibile pentru mai mulți utilizatori. Reprezentanții companiei Google nu au oferit mai multe informații cu privire la remedierea problemelor de moderare, cu care s-a confruntat instrumentul Map Maker.

În cadrul aceleiași postări, în care a fost anunțată noua funcție de editare a hărților, Google a introdus și un material promoțional pentru a convinge utilizatorii Android să ofere mai multe recenzii pentru companiile locale.

De asemenea, a fost introdusă o nouă funcție pentru Hărți, denumită „actualizare cu fotografii”. În acest sens, utilizatorii vor putea posta diferite fotografii, care vor fi însoțite de un scurt text, fără a mai fi nevoie ca aceștia să ofere o recenzie. Scopul acestei caracteristici este acela de a oferi fotografii utile, care ar putea ajuta potențialii vizitatori să identifice diferite informații, precum disponibilitatea locurilor de parcare, scaunele libere și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.