Acasă Planeta Pământ MICROALGELE SALVEAZĂ RECIFURILE DE CORALI

MICROALGELE SALVEAZĂ RECIFURILE DE CORALI

390
0
Oamenii de știință din Australia au cultivat tulpini de microalge rezistente la căldură care, atunci când au fost injectate în larvele de corali, au protejat coralul de albire.

Cercetătorii au descoperit o modalitate de a ajuta recifurile de corali să lupte împotriva efectelor devastatoare ale albirii, făcând specia mai rezistentă la căldură.

Procesul, descris în revista Science Advances, implică adaptarea microalgelor, care trăiesc în țesuturile coralilor la temperaturi mai ridicate.

Coordonatorul agenției științifice naționale CSIRO din Australia, dr. Patrick Buerger, a declarat faptul că „noua noastră abordare întărește rezistența la căldură a coralilor prin manipularea microalgelor sale, care reprezintă un factor cheie în toleranța la căldură a coralului”.

Cercetătorii consideră că descoperirile lor pot ajuta la refacerea recifurilor de corali, care „suferă în masă din cauza valurilor de căldură marine”.

Hardy Reef din Queensland, Australia, care prezintă corali „sănătoși”

Dr. Buerger afirmă faptul că „recifurile de corali sunt în pericol la nivel mondial”.

„Schimbările climatice au redus rata de supraviețuire a coralilor, iar cei care au rămas sunt sub presiune din ce în ce mai mare, iar pe măsură ce temperatura apei crește, fenomenul sever de albire al coralilor crește și el.”

În ultimele decenii, schimbările climatice au dus la creșterea temperaturilor mării, determinând coralii să alunge algele din țesuturile lor și să devină complet albi, fenomen cunoscut sub numele de albirea coralilor.

Marea Barieră de Corali din Australia a fost lovită puternic în timpul valurilor de căldură din vara anilor 2016 – 2017, când și-a pierdut aproximativ jumătate dintre corali din cauza acestui fenomenului.

Oamenii de știință afirmă faptul că speciile de corali se luptă în continuu să țină pasul cu schimbările climatice, cu toate că dovezile arată că aceștia se adaptează treptat la temperaturile calde.

Cercetătorii au vrut să investigheze dacă există o modalitate de a stimula toleranța la căldură. Aceștia au extras microalge din corali și le-au cultivat în laborator. Echipa a expus apoi tulpinile cultivate în laborator, la temperaturi mai calde, de aproximativ 31°C, timp de patru ani și au descoperit faptul că toate cele 10 tulpini au arătat o toleranță crescută la temperatură ridicată.

Coralul eliberează mănunchiuri de ouă pentru reproducere în coloana de apă.

Dr. Buerger a menționat faptul că „odată ce microalgele sunt introduse în larvele de coral, rezultă că noua algă a fost mai tolerantă la căldură, în comparație cu cea inițială.”

Profesorul Madeleine van Oppen, de la Universitatea din Melbourne și Institutul Australian de Științe Marine (AIMS), a declarat faptul că: „am constatat că microalgele tolerante la căldură sunt mai bune la fotosinteză și îmbunătățesc răspunsul la căldură al coralului”. „Aceste constatări interesante arată că microalge și coralul se află în comunicare directă.”

Cercetătorii planifică acum să testeze tulpinile într-o gamă mai largă de specii de corali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.