Acasă Gadget-uri DRONA CARE A STABILIT UN NOU RECORD MONDIAL DE AUTONOMIE

DRONA CARE A STABILIT UN NOU RECORD MONDIAL DE AUTONOMIE

129
0
(c) Airbus

O aeronavă fără echipaj, care este alimentată cu energie solară, a doborât recordul anterior privind cea mai lungă durată de zbor, rămânând în aer timp de două luni calendaristice complete. În prezent, aceasta încă este în aer.

Zephyr S, o dronă construită de compania Airbus, are în partea superioară a aripilor panouri solare fotovoltaice care pot alimenta motorul electric și reîncărca bateriile de la bord, astfel încât aceasta să poată zbura pe tot parcursul zilei și nopții.

Aeronava, care este proiectată pentru misiuni de recunoaștere pe termen lung, are o anvergură a aripilor de 25 de metri și cântărește mai puțin de 75 de kilograme. Reprezentanții companiei Airbus susțin faptul că atunci când se află la altitudinea sa de operare, nava poate observa o zonă de sol care măsoară 20 de kilometri pe 30 de kilometri.

În prezent, armata SUA testează aeronava deasupra Yuma Proving Ground din Arizona. Zborurile de testare anterioare realizate în aceeași locație au implicat și Ministerul Apărării din Regatul Unit.

Datele furnizate de către Plane Finder arată că de la decolare, care a avut loc în data de 15 iunie, aeronava a călătorit cu o viteză medie de 61,9 kilometri pe oră, la o altitudine medie de 18.654 metri. În data de 15 august, drona zburase aproximativ 80.000 de kilometri.

Durata record anterioară pentru un zbor fără echipaj a fost de 25 de zile, 23 de ore și 57 de minute și a fost stabilită tot de o dronă Zephyr în anul 2018.

În cercurile militare, aceste avioane sunt cunoscute ca high altitude platform systems și sunt concepute pentru a îndeplini o funcție similară cu sateliții geostaționari, rămânând deasupra unei zone de interes și oferind supraveghere constantă.

Purtătorul de cuvânt al armatei americane, Madeline Winkler, a declarat faptul că zborul a fost un succes. „Obiectivul de anduranță pentru acest zbor a fost de 30 de zile, așa că am depășit cu mult această așteptare. Zephyr a realizat o serie de premiere la acest zbor, inclusiv primul său zbor în spațiul aerian internațional, cel mai lung zbor continuu folosind controale de comunicații prin satelit și cea mai îndepărtată demonstrație față de punctul de lansare. Deoarece acesta este un prototip de aeronavă, a fost adoptată o abordare foarte precaută pentru a determina perioada de zbor a aeronavei. Airbus monitorizează toate subsistemele dronei Zephyr în timp real”, a adăugat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.