Acasă IT TESTAREA UNEI FUNCȚII PENTRU CREȘTEREA AUTONOMIEI CHROMEBOOK-URILOR

TESTAREA UNEI FUNCȚII PENTRU CREȘTEREA AUTONOMIEI CHROMEBOOK-URILOR

68
0
(c) Scharon Harding

Tehnicienii din cadrul companiei Google testează o metodă de creștere a duratei de viață a bateriei Chromebook-urilor prim schimbarea modului în care dispozitivele funcționează cu browserul web Chrome. Aceasta ar putea fi o actualizare potențial atractivă pentru utilizatorii care au multe file deschise pe Chromebook-urile lor.

În prezent, Google Chrome reduce CPU time și limitează încărcarea procesorului pentru orice filă care nu a fost utilizată timp de cinci minute. Reprezentanții companiei Google numesc acest proces „intensive throttling of JavaScript timer wake up” și sunt de părere că funcția ar trebui să contribuie la conservarea duratei de viață a bateriei sistemului. De asemenea, funcția face ca pagina să se activeze o dată la 60 de secunde pentru a verifica dacă utilizatorul folosește din nou fila în mod activ.

Totuși, se pare că tehnicienii din cadrul Google ar dori să împingă ideea și mai departe, cel puțin pentru utilizatorii de Chromebook. La începutul lunii iulie s-a descoperit un nou proces în Chrome OS 105, care este testat pe canalul de dezvoltare și care schimbă această perioadă de cinci minute la 10 secunde.

Conform unor experți, beneficiile așteptate ar putea să fie mai mari pe măsură ce se deschid mai multe file de browser. În acest scenariu, codul JavaScript ar trebui să utilizeze cu 10% mai puțină energie. Cu toate acestea, o filă de browser este doar unul dintre multele lucruri care pot consuma bateria unui Chromebook.

Această caracteristică este încă în curs de dezvoltare și ar putea ajunge pe dispozitive odată cu actualizarea de sistem Chrome OS 105. În prezent, majoritatea Chromebook-urilor rulează Chrome OS 103.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.