Acasă IA și VR MASCA DOTATĂ CU REALITATE VIRTUALĂ

MASCA DOTATĂ CU REALITATE VIRTUALĂ

73
0
(c) Tatzgern et al.

O mască care poate controla cantitatea de aer care trece prin aceasta ar putea fi folosită pentru a simula scenarii cu o aprovizionare restricționată de aer în medii de realitate virtuală (VR).

În trecut au existat încercări de a folosi respirația pentru a interacționa cu mediul VR, care implicau dispozitive precum microfoane sau benzi extensibile pentru piept. Cu toate acestea, dispozitivele interpretau adesea greșit mișcările și nu puteau înregistra cu exactitate fluxul de aer.

Pentru a realiza măsurători mai precise, Markus Tatzgern și colegii acestuia din cadrul Universității de Științe Aplicate din Salzburg au folosit un senzor de debit de gaz de calitate medicală atașat la o mască cu o supapă de aer reglabilă. Ei au testat tehnologia pe 12 participanți în timp ce aceștia au experimentat scenarii virtuale, precum umflarea unui balon sau stingerea lumânărilor.

„Sistemul nostru a fost precis, nu a prezentat artefacte de mișcare și ne-a permis să măsurăm corect inspirația și expirația utilizatorilor pentru a crea aplicații interactive care folosesc respirația ca semnal de intrare”,  a declarat Tatzgern.

Tatzgern și echipa sa au descoperit faptul că sistemul ar putea face mai mult decât doar să ajute pe cineva să interacționeze cu un mediu VR prin respirație. Mediile simulate ar putea fi mai realiste și prin ajustarea cantității de aer pe care oamenii o pot respira. De exemplu, așa cum un balon real devine mai ușor de umflat pe măsură ce acesta se dilată, masca experimentală se poate ajusta pentru a permite trecerea unei cantități mai mari aer pe măsură ce un balon virtual se umflă.

De asemenea, cercetătorii au testat un scenariu în care oamenii își asumă rolul unui pompier într-un mediu plin de fum, masca limitând fluxul de aer. Un participant a declarat faptul că exercițiul l-a ajutat să înțeleagă mai bine cum este să fii pompier. „Dacă îi poți pune pe oameni în locul altora și îi poți face să experimenteze situațiile altora, atunci îi poți educa… și le poți crește empatia”,  a declarat Tatzgern.

„Deși utilizarea respirației cu ajutorul unui sistem VR nu este o idee nouă, folosirea unei supape pentru restricționarea fluxului de aer ar putea fi utilă pentru o serie de scenarii. Cu toate acestea, sistemul trebuie să fie validat pe perioade mai lungi de timp. Deși această interfață nu poate fi purtată pentru mult timp, ar fi interesant să observăm ce se întâmplă în cadrul unor astfel de sesiuni VR mult mai lungi”, a declarat David Swapp din cadrul Colegiului Universitar din Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.