Acasă IT APPLE ÎȘI VA DEZVOLTA PROPRIA INFRASTRUCTURĂ FINANCIARĂ PENTRU PLĂȚI ȘI ÎMPRUMUTURI

APPLE ÎȘI VA DEZVOLTA PROPRIA INFRASTRUCTURĂ FINANCIARĂ PENTRU PLĂȚI ȘI ÎMPRUMUTURI

76
0

Potrivit unui raport publicat în cadrul agenției Bloomberg, Apple intenționează să-și dezvolte propria tehnologie și infrastructură internă pentru servicii financiare. Inițiativa poartă numele de cod intern „Breakout”, aceasta fiind o trimitere la ideea de eliberare a utilizatorilor de sistemul financiar actual.

Compania este cunoscută pentru faptul că este adepta unui control cât mai mare asupra experienței utilizatorului. Această metodă oferă beneficii duble: experiențe mai bune pentru clienți și venituri mai mari pentru Apple. De asemenea, acest control înseamnă că firma Apple nu poate fi afectată foarte grav de surprizele sau eșecurile partenerilor externi.

Potrivit surselor din cadrul Bloomberg, această filozofie ar putea fi aplicată și în domeniul serviciilor financiare. Planurile companiei ar include „procesarea plăților, evaluarea riscurilor pentru creditare, analiza fraudei, verificări de credit și funcții suplimentare de servicii pentru clienți, precum gestionarea disputelor”.

Sursele adaugă faptul că această mișcare este orientată spre produsele viitoare și nu spre cele actuale. Asta înseamnă că, în cazul viitoarei funcții, denumite Apple Pay Later, Apple ar trebui să se bazeze, cel puțin la început, pe un partener pentru anumite aspecte, precum împrumuturile pe termen lung, iar propria tehnologie și infrastructură să fie utilizate. pentru împrumuturi pe termen scurt.

Apple Pay Later va fi una dintre caracteristicile la care se vor putea aplica aceste noi planuri. De asemenea, compania lucrează și alte produse financiare, precum un pachet de servicii de abonament pentru iPhone și unele servicii Apple.

Accentul pe serviciile financiare reflectă eforturile companiei de a trece de la ceea ce unii numesc o afacere „hit-based”, precum lansarea unui nou iPhone sau a unui alt produs care poate genera sau nu o cerere uriașă bazată pe diverși factori, la venituri mai consistente și recurente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.