Acasă IT GOOGLE A BLOCAT UTILIZAREA APLICAȚIEI YOUTUBE VANCED

GOOGLE A BLOCAT UTILIZAREA APLICAȚIEI YOUTUBE VANCED

223
0
(c) Vanced

YouTube Vanced, un mod popular al aplicației oficiale YouTube pentru Android, a fost abandonat. Deși dezvoltatorii proiectului nu au oferit informații cu privire la motivul pentru care aplicația se închide, publicația The Verge a confirmat faptul că acesta este o scrisoare de încetare și renunțare primită de la compania Google.

YouTube Vanced a fost creat în anul 2017 și este un mod al aplicației Google YouTube pentru Android. Dezvoltatorii au decompilat aplicația oficială YouTube a companiei Google, au adăugat funcții suplimentare și au distribuit codul rezultat. Atracția principală a acestei aplicații a fost funcția de blocare a anunțurilor și redarea clipurilor în fundal. Pe lângă încălcarea drepturilor de autor, a celor de redistribuire a codului de proprietate Google și încălcarea mărcii YouTube, Vanced era privită ca o formă de piraterie, deoarece modul era, în esență, o versiune modificată a aplicației YouTube, care activa majoritatea funcțiilor YouTube Premium în mod gratuit.

Vanced nu bloca doar reclamele. Dezvoltatorii a adăugat o mulțime de funcții solicitate de comunitate, precum o temă mai întunecată, integrarea SponsorBlock și preferințele de calitate video. În plus, Vanced a reactivat butonul „Nu îmi place” de pe YouTube și a scăpat de interfața de utilizare YouTube Shorts. De asemenea, echipa din spatele modului Vanced a lansat și „YouTube Music Vanced”, care a adus modificări similare aplicației YouTube Music. Din cauza faptului că aplicația YouTube Vanced nu putea fi descărcată din Magazin Play, o aplicație open source, denumită „Vanced Manager”, era responsabilă de verificarea actualizărilor, instalarea ambelor aplicații Vanced, cât și a unei versiuni modificate a MicroG, astfel încât utilizatorii să se poată conecta cu contul lor Google.

De-a lungul celor 5 ani de existență, Vanced a fost atât de popular încât acesta a apărut accidental într-un videoclip oficial al companiei Samsung. Totuși, motivul pentru care Google a întârziat atât de mult distrugerea aplicației este necunoscut. În prezent, există încă o mulțime de alternative populare la aplicația YouTube, precum FOSS NewPipe, pe care Google nu le monitorizează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.