Acasă Gadget-uri PREZENTAREA UNUI SISTEM DE ÎNCĂRCARE AL TELEFONULUI PE 240 W

PREZENTAREA UNUI SISTEM DE ÎNCĂRCARE AL TELEFONULUI PE 240 W

55
0
(c) Oppo

Compania Oppo stabilește noi recorduri pentru vitezele de încărcare ale smartphone-urilor, atât pentru telefoanele comerciale, cât și într-un cadru de laborator.

Compania a prezentat prototipul de încărcare „SUPERVOOC”, care poate funcționa la puteri de 240 W și care poate încărca o baterie de smartphone cu o capacitate de 4.500 mAh de la 0% la 100% în 9 minute și de la 0% la 50% în doar 3,5 minute. Această viteză se traduce prin încărcarea bateriei cu 1% în aproximativ patru sau cinci secunde. Prototipul companiei Oppo a fost prezentat în cadrul evenimentului Mobile World Congress.

Cu toate acestea, încărcarea la puteri de 240 W ar putea avea un efect negativ asupra numărului de cicluri de încărcare. O altă tehnologie de încărcare, pe care Oppo este gata să o comercializeze și care nu are un impact major asupra longevității bateriei, este reprezentată de cea pe 150 W. Aceasta va ajunge pe telefoanele care vor fi lansate în anul 2022, printre care se numără și un telefon produs de compania OnePlus (OnePlus 10 Pro, care a fost lansat la începutul anului 2022 în China, are un sistem de încărcare pe 80 W).

„Tehnologia de încărcare flash SUPERVOOC pe 150W este capabilă să încarce o baterie cu o capacitate de 4500mAh de la 1% la 50% în 5 minute și până la 100% în 15 minute”, au declarat reprezentanții companiei Oppo.

Aceștia au adăugat faptul că viteza mare de încărcare nu va distruge bateria datorită funcției de „Battery Health Engine (BHE)” și că au dezvoltat un cip personalizat de gestionare a bateriei, care este responsabil de monitorizarea căldurii și a altor factori de sănătate ai acesteia, precum și o nouă compoziție chimică. „Battery Health Engine este capabil să mențină o baterie la 80% din capacitatea sa inițială după până la 1.600 de cicluri de încărcare, dublând efectiv durata de viață a bateriilor conform standardelor industriale actuale (menținerea unei baterii la 80% din capacitatea sa inițială după până la 800 de cicluri de încărcare)”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Cele 1.600 de cicluri se pot traduce prin încărcarea zilnică a smartphone-ului timp de 4 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.