Acasă Gadget-uri DEZVOLTAREA PRIMULUI TELEVIZOR OLED EX

DEZVOLTAREA PRIMULUI TELEVIZOR OLED EX

83
0
(c) TPVision

Philips a dezvăluit primele televizoare care utilizează noul tip de panou OLED produs de către LG, denumit OLED EX. Deși linia de televizoare 4K HDR Philips OLED807 anunțată în data de 28 ianuarie nu are un preț concret, aceasta va fi lansată în Europa în anul 2022.

Reprezentanții companiei LG au declarat faptul că tehnologia OLED EX va oferi o creștere a luminozității cu „până la 30% în comparație cu afișajele OLED convenționale”. În ciuda contrastului excelent, în general, panourile OLED nu ating nivelurile de luminozitate ale panourilor LED, care pot depăși 1.400 niți.

Diodele OLED807 folosesc compuși de deuteriu despre care reprezentanții companiei LG au declarat faptul că sunt mai strălucitori și mai eficienți decât hidrogenul. Panourile OLED EX combină acest material cu învățarea automată pentru a controla „aportul de energie al televizoarelor cu scopul de a afișa mai precis detaliile și culorile conținutului video redat”.

Televizoarele Phillips echipate cu panoul OLED EX vor fi lansate în 4 dimensiuni: 48, 55, 65 și 77 de inci. Acestea dispun de porturi HDMI 2.1 și rate de reîmprospătare variabile (de la 48 la 120 Hz).

Reprezentanții companiei LG au adăugat faptul că ramele panourilor OLED EX vor fi mai mici. De exemplu, în cazul panourilor de 65 de inci, grosimea ramei va scădea de la 6 la 4 mm.

Deși oficialii companiei LG nu au afirmat că tehnologia OLED EX va îmbunătăți considerabil riscul de apariție a fenomenului de burn-in, reprezentanții companiei Philips au declarat faptul că linia OLED807 va combate problema utilizând o „funcție de detectare pentru a monitoriza o grilă de zone, a detecta cu acuratețe conținutul static și pentru a reduce treptat intensitatea luminii la nivel local”.

Linia OLED807 dispune de sistemul de operare Android TV 11 și este poziționat ca fiind potrivit pentru gameri. Pe lângă rata de reîmprospătare maximă acceptată la rezoluție 4K de cele mai recente console Xbox și PlayStation și anume 120 Hz, dispozitivele vor fi dotate cu porturi HDMI 2.1 care pot opera la lățimea de bandă completă de 48 Gbps. De asemenea, televizoarele vor fi compatibile cu tehnologiile Nvidia G-Sync și AMD FreeSync Premium pentru a împiedica apariția fenomenului de screen tearing.

În plus, Philips va introduce o „bară de jocuri” pentru a oferi „acces rapid la setările de imagine și sunet”, inclusiv Adaptive-Sync, și un nou sistem de sunet 2.1 cu o putere de 70 W, care include patru radiatoare pasive și un driver de bas orientat spre spate.

Reprezentanții companiei Philips au declarat faptul că televizoarele viitoare vor veni cu o versiune actualizată a motorului de procesare AI P5 prezent pe linia OLED806. Îmbunătățirile includ capacitatea de a modifica luminozitatea, culoarea și gama pe baza luminii ambientale pentru conținutul SDR și HDR. Utilizatorii pot comuta între setările „detaliu întunecat”, „optimizarea temperaturii culorii” sau „protejarea ochilor”. De asemenea, în cadrul funcției AI Auto Film Mode vor exista 5 moduri de imagine inteligente (față de două).

Oficialii companiei Philips au declarat faptul că televizoarele OLED EX vor fi lansate doar în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.