Acasă Gadget-uri TRANSFORMAREA SMARTPHONE-ULUI ÎNTR-UN WALKIE-TALKIE CU AJUTORUL MICROSOFT TEAMS

TRANSFORMAREA SMARTPHONE-ULUI ÎNTR-UN WALKIE-TALKIE CU AJUTORUL MICROSOFT TEAMS

103
0
(c) Getty

Una dintre caracteristicile telefoanelor produse și lansate la începutul anilor 2000 de către firma Boost Mobile, a fost cea de push-to-talk (PTT) sau walkie-talkie, care permitea redarea unei voci prin difuzorul telefonului altui utilizator Boost Mobile în urma apăsării unui buton. În prezent, Microsoft a implementat o caracteristică similară în cadrul dispozitivelor iOS și Android prin aplicația Teams.

În data de 12 ianuarie 2021, Emma Williams, VP corporativ pentru transformarea modernă a muncii în cadrul firmei Microsoft, a anunțat faptul că această caracteristică este disponibilă „atât pe dispozitivele mobile iOS, precum iPhone și iPad, cât și pe dispozitivele mobile Android”.

Williams a adăugat faptul că această caracteristică va fi implementată și pe unele dispozitive Zebra Technologies, precum telefoanele robuste sau dispozitivele de scanare. Astfel de produse pot avea chiar și un buton care poate fi apăsat pentru o conectare instantanee, la fel ca walkie-talki-urile reale și vechile telefoane PTT ale companiei Boost Mobile.

Dacă o persoană nu deține un dispozitiv Zebra, aceasta poate atinge o pictogramă din aplicația Teams pentru a activa funcția de walkie-talkie.

Potrivit lui Williams, numărul lucrătorilor din prima linie care utilizează aplicația Teams a crescut cu 400% în perioada martie-noiembrie 2020. „Implementarea funcției de walkie-talkie pe dispozitivele mobile urmărește abordarea provocărilor legate de penuria de forță de muncă și de lanțurile de aprovizionare cu care se confruntă lucrătorii din prima linie. Aceasta este o tehnologie care economisește timp, îi ajută să comunice mai ușor și le maximizează eficiența atunci când îndeplinesc sarcini repetitive”, a declarat Williams.

Funcția de walkie-talkie este o modalitate prin care Microsoft poate scoate în evidență aplicația Teams într-un domeniu plin de aplicații concurente, precum Slack și Zoom. Cu toate acestea, funcțiile de walkie-talkie sunt disponibile și pe alte dispozitive mobile moderne, compania Apple introducând o aplicație asemănătoare odată cu Apple Watch 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.