Acasă Știri ÎNTÂRZIEREA ACTUALIZĂRII REȚELEI ETHEREUM

ÎNTÂRZIEREA ACTUALIZĂRII REȚELEI ETHEREUM

63
0
(c) Hans Blossey/Alamy

O modernizare mult așteptată a rețelei de criptomonede Ethereum, care ar putea reduce consumul de energie cu 99%, a fost amânată încă o dată. În plus, în cadrul unui nou raport s-a constatat faptul că rețeaua consumă anual 23 terawatti-oră de electricitate, adică aproape la fel de mult ca Ecuador, o țară cu 18 milioane de locuitori.

Kyle McDonald, un artist care încorporează tehnologia în munca sa, a publicat poate cea mai aprofundată cercetare privind consumul de energie al rețelei.

Conform studiului, din anul 2015 și până în prezent, criptomoneda a consumat un total de 39 terawatti-oră. Totuși, pe măsură ce adoptarea monedei s-a extins, consumul anual a crescut dramatic. La începutul anului 2020, se estimează că rețeaua Ethereum a fost responsabilă de emisia a aproximativ 2 megatone de dioxid de carbon pe an. Mai mult decât atât, în a doua jumătate a anului 2021 emisiile au crescut la aproximativ 7 megatone.

La fel ca alte criptomonede, precum bitcoin, securizarea rețelei Ethereum se bazează pe „dovada muncii”. Computerele efectuează un număr mare de calcule pentru a „mina” noua monedă și pentru a verifica tranzacțiile. Acest proces folosește cantități mari de electricitate.

„Algoritmul de dovadă a muncii din spatele bitcoinului și Ethereum-ului consumă foarte multă energie. În acest moment, în care trebuie să identificăm toate oportunitățile posibile de reducere a emisiilor, dovada muncii este deja o contribuție inutilă la emisiile globale”, a declarat McDonald.

Totuși, spre deosebire de bitcoin, Ethereum se pregătește să treacă la un nou sistem denumit dovada mizei, în care proprietatea asupra monedelor exercită mai degrabă influență decât controlul puterii de calcul. Dezvoltatorii rețelei susțin faptul că acest proces ar necesita doar 1% din puterea consumată în prezent.

Deși, inițial, schimbarea a fost programată pentru anul 2017, aceasta a fost amânată de mai multe ori. Creatorul monedei Ethereum, Vitalik Buterin, a declarat faptul că ultima întârziere va fi de doar șase până la nouă luni. Totuși, previziunile dezvoltatorilor care lucrează la rețea sugerează faptul că întârzierea va fi mai mare, ceea ce înseamnă că Ethereum va continua să folosească cantități mari de energie și să producă emisii semnificative de carbon.

Justin Drake, cercetător în cadrul Fundației Ethereum, o organizație non-profit care sprijină criptomoneda, a declarat faptul că estimarea emisiilor prezentate în lucrare pare corectă și că tehnologia de bază pentru dovada mizei a fost deja dezvoltată și este în curs de testare. „În esență, schimbare va avea loc sigur. Asta este doar o chestiune timp aș fi absolut șocat dacă nu s-ar întâmpla în anul 2022”, a adăugat acesta.

Carl Beekhuizen, un dezvoltator în cadrul Fundației Ethereum, a declarat faptul că noua lucrare este cea mai bună analiză făcută până acum cu privire la utilizarea energiei de către rețeaua Ethereum.

Beekhuizen a adăugat faptul că majoritatea echipei de dezvoltare se așteaptă ca upgrade-ul să aibă loc la jumătatea anului 2022. Totuși, dacă vor apărea obstacole neprevăzute, această schimbare ar putea avea loc sfârșitul anului 2022. „Avem o mulțime de membri ai comunității cărora le pasă foarte mult de mediul înconjurător și de lucrurile legate de energie și avem alți membri ai comunității cărora nu le pasă de climă. Așadar, este greu să-i faci pe toți fericiți în ceea ce privește prioritățile rețelei”, a relatat acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.