Acasă Știri INTERZICEREA COMPANIEI CHINA TELECOM AMERICAS PE PIAȚA DIN SUA

INTERZICEREA COMPANIEI CHINA TELECOM AMERICAS PE PIAȚA DIN SUA

56
0
(c) Getty Images | MicroStockHub

În data de 26 octombrie 2021, Comisia Federală de Comunicații a votat blocarea organizației China Telecom Americas de pe piața SUA, reprezentanții acesteia declarând faptul că „filiala americană a unei întreprinderi de stat chineze” este „supusă exploatării, influenței și controlului guvernului chinez”. Compania de telecomunicații „este foarte probabil să fie forțată să se conformeze cererilor guvernului chinez fără a exista proceduri legale suficiente supuse supravegherii judiciare independente”, a declarat un reprezentant al FCC.

Votul final a fost de 4-0, atât democrații, cât și republicani aprobând ordinul de revocare și încetare a operării în SUA a companiei China Telecom în temeiul Secțiunii 214. Oficialii din cadrul FCC au declarat faptul că ordinul „obligă China Telecom Americas să întrerupă orice servicii interne sau internaționale pe care le furnizează în conformitate cu Secțiunea 214 în termen de 60 zile de la lansarea deciziei”.

FCC a subliniat existența unui „mediu de securitate națională schimbat în ceea ce privește China”. „Comisia a acordat firmei China Telecom Americas licența necesară pentru a furniza servicii de telecomunicații în Statele Unite în urmă cu aproape două decenii. Deținerea și controlul companiei de către guvernul chinez produce riscuri semnificative de securitate națională și de aplicare a legii, acest lucru oferind oportunități pentru China Telecom Americas, entitățile mamă și guvernul chinez de accesare, stocare, întrerupere și/sau direcționare greșită a comunicațiilor din SUA. La rândul lor, aceste lucruri permit angajarea în spionaj și alte activități dăunătoare Statelor Unite”, a declarat un reprezentant din cadrul FCC.

FCC a început revizuirea companiei China Telecom după ce Departamentul de Justiție (DOJ) a recomandat încetarea autorizației companiei în luna aprilie 2020. La acea vreme, reprezentații din cadrul DOJ au declarat faptul că firma China Telecom nu a respectat acordul stabilit cu DOJ în anul 2007 și că reprezentanții cesteia au făcut „declarații inexacte către autoritățile guvernamentale americane cu privire la locul în care compania a stocat înregistrările din SUA, acest lucru ridicând întrebări cu privire la peroanele care au acces la acele înregistrări. De asemenea, aceștia au avut o serie de declarații publice inexacte… cu privire la practicile de securitate cibernetică, care ridică întrebări cu privire la conformitatea China Telecom în ceea ce privește securitatea cibernetică federală și de stat și legile privind confidențialitatea.”

Oficialii FCC au declarat faptul că „având în vedere natura critică a furnizării de servicii de telecomunicații în Statele Unite, conduita și declarațiile venite din partea China Telecom Americas față de comisie și alte agenții guvernamentale americane demonstrează o lipsă de sinceritate, de încredere și de fiabilitate care erodează nivelul de bază de încredere pe care comisia și alte agenții guvernamentale americane îl cer operatorilor de telecomunicații.”

Pe site-ul web al companiei China Telecom Americas sunt promovate servicii de telecomunicații și rețele pentru companii. De asemenea, se menționează faptul că firma are sediul în orașul Herndon din Virginia, dar și birouri în Chicago, Dallas, Los Angeles, New York și San Jose. De asemenea, deși piața de telefonie mobilă din SUA este dominată de Verizon, AT&T și T-Mobile, filiala din SUA a China Telecom oferă un serviciu mobil denumit CTExcel. În ceea ce privește clienții din SUA care vor fi nevoiți să schimbe furnizorul de servicii de telefonie mobilă, reprezentanții FCC au declarat faptul că organizația „va emite un ghid pentru consumator, care va explica această situație și în care se vor menționa opțiunile disponibile pe piață”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.