Acasă IA și VR TRANSFORMAREA IMAGINILOR 2D ÎNTR-UN MEDIU 3D EXPLORABIL

TRANSFORMAREA IMAGINILOR 2D ÎNTR-UN MEDIU 3D EXPLORABIL

59
0
(c) Darius Ruckert et al.

Un algoritm de inteligență artificială poate transforma imaginile statice într-un mediu 3D explorabil de înaltă rezoluție, care ar putea avea potențiale aplicații în realizarea efectelor cinematografice și realitatea virtuală.

Prin alimentarea rețelei neuronale cu o selecție de imagini ale unei scene și un model brut 3D al scenei, creat automat folosind un software nou, numit COLMAP, este capabil să vizualizeze cu precizie cum ar arăta scena din orice punct de vedere.

Rețeaua neuronală, dezvoltată de Darius Rückert și colegii săi din cadrul Universității din Erlangen-Nürnberg, Germania, este diferită de sistemele anterioare, deoarece este capabilă să extragă proprietăți fizice din imagini statice.

„Putem schimba poziția camerei și, prin urmare, obținem o nouă vedere a obiectului”, a declarat Rückert.

Din punct de vedere tehnic, sistemul ar putea crea o lume 3D explorabilă, prin analizarea a doar două imagini, dar nu ar fi foarte precis. „Cu cât sunt mai multe imagini analizate, cu atât calitatea este mai bună. Modelul nu poate crea lucruri pe care nu le-a analizat” a declarat Rückert.

Unele dintre cele mai bune exemple de medii generate folosesc între 300 și 350 de imagini, capturate din unghiuri diferite. Rückert speră să îmbunătățească sistemul, punându-l să simuleze modul în care lumina se reflectă de pe suprafețele obiectelor din scenă, ceea ce ar însemna că sunt necesare mai puține imagini statice pentru o randare 3D precisă.

„Până acum, crearea de imagini fotorealiste din reconstrucții 3D nu a fost complet automatizată și a avut întotdeauna defecte perceptibile”, a declarat Tim Field, fondatorul companiei Abound Labs din New York, care lucrează la software-ul de captare 3D.

În timp ce Field subliniază că sistemul încă necesită introducerea de date 3D precise și încă nu funcționează pentru obiectele în mișcare, „calitatea redării este de neegalat”, spune el. „Este dovada că fotorealismul automat este posibil.”

Field susține că tehnologia va fi folosită pentru generarea de efecte vizuale în filme și în realitatea virtuală a locațiilor. „Va accelera domeniul de cercetare, deja dezvoltat, al redării bazate pe învățarea automată pentru imaginile generate de computer”, a declarat Rückert.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.