Acasă IT LANSAREA UNEI ACTUALIZĂRI MAJORE PENTRU WINDOWS 10

LANSAREA UNEI ACTUALIZĂRI MAJORE PENTRU WINDOWS 10

56
0
(c) Microsoft

Deși Microsoft a lansat deja sistemul de operare Windows 11, compania nu va abandona complet Windows 10. O actualizare pentru Windows 10 (cunoscută și ca versiunea 21H2) a fost lansată pentru Windows Insiders, canalul Release Preview și este disponibilă și pentru descărcare sub forma unui fișier ISO. Tehnicienii din cadrul Microsoft se așteaptă ca versiunea actuală, mai exact versiunea 19044.1288, să fie aceeași care va fi lansată către publicului larg în luna noiembrie 2021.

În ceea ce privește actualizarea, Windows 10 21H2 include câteva îmbunătățiri vizibile. O funcție notabilă este suportul pentru standardul WPA3 Hash-to-Element (H2E), o completare mai „eficientă din punct de vedere computațional” pentru WPA3, care oferă protecție împotriva atacurilor de tip side-channel. O altă funcție introdusă este suportul de calcul GPU pentru subsistemul Windows pentru Linux.

Reprezentanții companiei Microsoft nu au dorit să ofere informații cu privire la viitoare actualizări majore pentru Windows 10. Totuși, sursele din cadrul Microsoft au declarat faptul că pe sistemul Windows 10 se va implementa și noul Microsoft Store prezent pe Windows 11, iar sistemul de operare mai vechi va continua să primească actualizări pentru Microsoft Edge și (probabil) pentru alte aplicații încorporate, care primesc actualizările prin intermediul Microsoft Store.

De asemenea, Microsoft încă oferă suportul tipic de 18 luni pentru versiunile Home și Pro ale Windows 10 21H2.

În ciuda lansării sistemului de operare Windows 11, Windows 10 va rămâne relevant pentru anii următori din cauza cerințelor de sistem relativ ridicate ale noului sistem de operare; Windows 10 va fi ultima versiune de Windows care va suporta majoritatea PC-urilor fabricate înainte de 2017 sau 2018. Pentru moment, instalarea Windows 11 pe PC-uri neacceptate oficial este posibilă. Totuși, Microsoft și-a rezervat dreptul de a întrerupe în orice moment actualizările de securitate pentru acele calculatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.