Acasă IT GOOGLE DRIVE VA PERMITE BLOCAREA UTILIZATORILOR

GOOGLE DRIVE VA PERMITE BLOCAREA UTILIZATORILOR

93
0
(c) Google

Dacă o persoană restricționează generarea de notificări telefonice din partea Google Drive, aceasta va primi totuși e-mailuri. Dacă se blochează și e-mailurile, secțiunea de spam va fi totuși disponibilă atunci când se dă clic pe secțiunea „partajată” din Google Drive. Problema este că partajarea documentelor Drive a fost construită fără instrumente de gestionare a spamului. Oricine primește e-mailul unui utilizator este considerat un distribuitor important de documente valide, iar până în prezent, nu au existat acțiuni menite să blocheze acest lucru

În anul 2019, oficialii companiei Google au recunoscut oficial problema și au declarat faptul că vor face din controalele spam „o prioritate”. După o așteptare de 2 ani, Google a lansat în cele din urmă cele mai simple instrumente de spam pentru partajarea Google Drive. De acum, utilizatorii vor putea bloca adrese de e-mail individuale. Reprezentații companiei au anunțat această funcție în luna mai, dar instrumentul va fi lansat oficial în luna august. În curând, odată ce spamurile vor ajunge în Google Drive, utilizatorii vor putea da clic pe butonul meniu de lângă element și selecta funcția „Blocați utilizatorul”.

Partajarea Drive funcționează la fel ca e-mailul spam. Oricine poate partaja un fișier drive dacă deține adresa unui utilizator. Documentele partajate vor apărea automat în Drive-ul utilizatorului fără consimțământul acestuia. Nu există nicio modalitate de a dezactiva partajarea, de a limita partajarea la utilizatorii aprobați sau de a o limita la contactele existente. Acesta este un serviciu gratuit pentru toți.

Deși Gmail are o mulțime de controale de spam, în mod istoric, Drive a avut foarte puține astfel de proceduri. Gmail conține filtre bazate pe AI care sunt utilizate împotriva escrocheriilor evidente și o căsuță de e-mail „spam” pentru articole îndoielnice și reguli avansate de filtrare pe care orice utilizator le poate introduce. Timp de ani de zile, Google Drive nu a avut nici o măsură de protecție împotriva mesajelor de spam și singura soluție a fost aceea de a utiliza întregul serviciu mai puțin și de a bloca trimiterea de e-mailuri și notificări din partea acestuia.

Odată cu introducerea noii funcții, blocarea unui spammer îl va împiedica pe acesta să partajeze conținut cu utilizatorii, va elimina toate partajările dintre aceștia și persoana blocată și le va bloca în alte câteva servicii Google. Abilitatea de a bloca adrese de e-mail individuale este un început, dar, evident, orice spammer poate doar să creeze un cont nou și să ocolească rapid această remediere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.